Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H ανάσταση ενός θρύλου (+video)

Ελλάδα 7:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H ανάσταση ενός θρύλου (+video)

ΝΕΑ

H ανάσταση ενός θρύλου (+video)

ΝΕΑ

Η θρυλική Porsche 959 που είχε κυριαρχήσει στο Ντακάρ επανέρχεται στην ζωή θυμίζοντας σε όλους μοναδικές στιγμές από τον πιο δύσκολο αγώνα του κόσμου.

Advertisement
Advertisement

Η Porsche έχει σημαντική παρουσία σε κάθε είδους αγώνα. Όμως ένα κεφάλαιο ήταν και παραμένει ξεχωριστό. Η συμμετοχή της στο ράλι Ντακάρ ήταν εκτός των προδιαγραφών της αγωνιστικής παράδοσης της εταιρίας. Παρ’ όλα αυτά η γερμανική εταιρία κατάφερε να κυριαρχήσει και μάλιστα αρκετές φορές.

Σε video που ανέβασε στην επίσημη ιστοσελίδα της η Porsche μας δείχνει τα βήματα που χρειάστηκαν για την ανακατασκευή μιας 959 η οποία είχε συμμετάσχει στον αγώνα του 1986.

Η ομάδα με πλήρωμα τους Jacky Ickx και Claude Brasseur οδήγησαν το συγκεκριμένο αυτοκίνητο στην δεύτερη θέση, πίσω από μία άλλη 959 ενώ μία ακόμα είχε τερματίσει στην έκτη θέση. Και τα τρία αυτοκίνητα είναι στην κατοχή του κατασκευαστή.

Advertisement
Advertisement

Το τμήμα Porsche Classic και μέλη από το Porsche Heritage and Museum ανέλαβαν το δύσκολο εγχείρημα. Μάλιστα άφησαν ανέπαφο το αμάξωμα και τα χτυπήματα που υπάρχουν επάνω του έτσι ώστε να μην αλλάξουν την ιστορία του αυτοκινήτου.

Advertisement

Υπήρξε πάντως μία μελετημένη επέμβαση σε αρκετά σημεία του αμαξώματος ώστε να μπορέσουν να επανέλθουν σε μία κατάσταση που θα μπορούσαν να “χτίσουν” ξανά το αυτοκίνητο.

Advertisement

Η ομάδα αφαίρεσε όλα τα κομμάτια πάνω από το σασί, και στην συνέχεια τα έβαλε και πάλι στην θέση τους αφού φρόντισε να είναι λειτουργικά. Ενώ αφαίρεσε την σκουριά όπου υπήρχε και ανανέωσε τα υδραυλικά κυκλώματα.

Ο κινητήρας είναι ο επίπεδος εξακύλινδρος με τούρμπο, με την απόδοσή του στον αγώνα του Ντακάρ, λόγω και της χαμηλής ποιότητας της βενζίνης, να μην ξεπερνά τους 400 ίππους.

Advertisement

Η εταιρία πρόκειται να φέρει στο κοινό την αναπαλαιωμένη 959 στην εκδήλωση Retro Classic η οποία θα γίνει στην Στουτγάρδη μεταξύ 23 και 26 Φεβρουαρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η ευκαιρία του αιώνα: Καινούργια Porsche Panamera προς 16.300 ευρώ!
Η Porsche ετοιμάζεται να μπει στο club των 1.000 ίππων
Έτσι θα μπορούσε να είναι η Porsche 357 παραγωγής