Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πότε θα κυκλοφορήσει το νέο Renault Kadjar;

Ελλάδα 7:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πότε θα κυκλοφορήσει το νέο Renault Kadjar;

ΝΕΑ

Πότε θα κυκλοφορήσει το νέο Renault Kadjar;

ΝΕΑ

Δεν είναι είδηση πως το νέο Kadjar θα έχει στενή σχέση και κοινά μηχανικά μέρη με το νέο Nissan Qashqai. Θα υπάρχουν όμως και αρκετές διαφορές, τόσο σχεδιαστικά όσο και στις υβριδικές εκδόσεις.

Advertisement
Advertisement

Μετά από μια σύντομη τρικυμία από την οποία πέρασε η γαλλό-ιαπωνική συμμαχία, πλέον έχει επέλθει η απόλυτη μπουνάτσα ατενίζοντας το μέλλον με αισιοδοξία. Και τον Ghosn «εξορισμένο» στο Λίβανο. Ένα μαύρο κεφάλαιο που αποτελεί παρελθόν με τις Renault και Nissan να έχουν αναθερμάνει την σχέση τους και να προχωρούν σε νέα μοντέλα.

Ήδη η Nissan διαθέτει στις αγορές (και στην χώρα μας) το νέο Qashqai που έχει κινητήρες βενζίνης, τετρακίνητες εκδόσεις και μια πολύ ενδιαφέρουσα υβριδική έκδοση τύπου range extender. Ωστόσο, δεν υπάρχει diesel έκδοση και πιθανότατα το ίδιο να συμβεί και στο νέο Kadjar, το οποίο θα λανσαριστεί κάποια στιγμή μέσα στο 2022. Άλλωστε η Renault, όπως και αρκετοί άλλοι κατασκευαστές, έχει ανακοινώσει την διακοπή της εξέλιξης του diesel και γενικότερα των κινητήρων εσωτερικής καύσης.

Advertisement
Advertisement

Τελικά, ποιες θα είναι οι εκδόσεις που θα έχει το Kadjar; Δεδομένες θα πρέπει να θεωρούνται οι βενζίνης με ήπια υβριδική υποβοήθηση στα 1.300 cc με ισχύ 140 ή 158 ίππους. Πιθανότατα να υπάρχουν και εκδόσεις με τετρακίνηση και αυτόματα κιβώτια (όχι τύπου CVT).

Αν τελικά δεν υπάρξει diesel, θεωρητικά το κενό θα καλύψει μια νέα υβριδική έκδοση που θα έχει ένα νέο turbo τρικύλινδρο κινητήρα βενζίνης στα 1.200 cc με 200 άλογα. Αργότερα θα υπάρξει και μια νέα plug-in έκδοση με 280 ίππους και κινητήρα 1,5 lt, που θα έχει και ένα δεύτερο πίσω ηλεκτρικό μοτέρ για τετρακίνηση. Ελάχιστες πιθανότητες έχει η περίπτωση ενός ηλεκτρικού Kadjar πάνω σε κάποια διαφορετική εκδοχή της πλατφόρμας CMF-C/D.

Advertisement

Σχεδιαστικά το νέο Kadjar θα έχει ελαφρώς μεγαλύτερες διαστάσεις, θα υιοθετήσει το στιλ του Captur (το μοντέλο των φωτογραφιών που βλέπετε), ενώ θα διαθέτει και κάποια στοιχεία από το νέο Megane που θα είναι ηλεκτρικό και θα έχει μια πιο crossover άποψη. Στο εσωτερικό αναμένεται να δούμε μια εξελιγμένη εκδοχή του Captur με ψηφιακό πίνακα οργάνων, μια μεγάλη ελεύθερη οθόνη αφής στην κονσόλα και όλα τα στοιχεία που διαμορφώνουν ένα σύγχρονο διάκοσμο.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Βολτάροντας με το Renault Twingo 1.0 SCe 65 PS
Έρχεται το ηλεκτρικό Renault 4!
Το ηλεκτρικό μέλλον της Renault