Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δικαστικό χαστούκι στον Ghosn: Επιστρέφει 5 εκατ. ευρώ!

Ελλάδα 5:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δικαστικό χαστούκι στον Ghosn: Επιστρέφει 5 εκατ. ευρώ!

ΝΕΑ

Δικαστικό χαστούκι στον Ghosn: Επιστρέφει 5 εκατ. ευρώ!

ΝΕΑ

Μεγάλη ήττα για τον πρώην επικεφαλής των Nissan-Renault-Mitsubishi, σε δικαστικό αγώνα που ξεκίνησε ο ίδιος. Τι δηλώνει η Nissan.

Advertisement
Advertisement

Δικαστική ήττα για τον φυγόδικο, πρώην επικεφαλής των Nissan-Renault-Mitsubishi, Carlos Ghosn, σε μια υπόθεση που έφερε ο ίδιος ενώπιον της δικαιοσύνης.

Ολλανδικό δικαστήριο διέταξε τον Ghosn να καταβάλει το ποσό των 5 εκατ. ευρώ στις Nissan και Mitsubishi από μισθούς που είχε λάβει το 2018 από την καταχωρισμένη στην εν λόγω χώρα κοινοπραξία.

Στον απόηχο της σύλληψης του για οικονομικές ατασθαλίες, ο Ghosn το 2019 είχε εκδιωχτεί από την προεδρία των εταιριών, με τις τελευταίες να ισχυρίζονται πως είχε καταχωρήσει με παράτυπο τρόπο μισθούς στον εαυτό του.

Advertisement
Advertisement

Ο Βραζιλιάνος είχε αποδοκιμάσει έντονα την απόφαση των τελευταίων ισχυριζόμενος πως παραβίαζαν την ολλανδική νομοθεσία και ζητώντας αποζημίωση 15 εκατ. ευρώ από μισθούς και άλλες οικονομικές παροχές .

«Στην Ολλανδία, αν θέλεις να απολύσεις ένα ανώτατο εκτελεστικό στέλεχος, πρέπει πρώτα να του γνωστοποιήσεις για τι κατηγορείται, ενώ πρέπει να του δώσεις τα αποδεικτικά στοιχεία για τις κατηγορίες», είχε δηλώσει τότε ο δικηγόρος Laurens de Graaf στην NRC.

Advertisement

Το δικαστήριο του Άμστερνταμ συντάχθηκε με τις Nissan και Mitsubishi, δηλώνοντας πως δεν υπήρξε έγκυρη συμφωνία απασχόλησης με την κοινοπραξία, δεδομένου πως στερούταν της απαιτούμενης συναίνεσης των Nissan και Mitsubishi.

Το δικαστήριο διέταξε την επιστροφή 5 εκατ ευρώ., ένα ποσό που ισούται με το καθαρό εισόδημα που έλαβε από την ολλανδική κοινοπραξία το διάστημα Απρίλιος-Νοέμβριος 2018.

Advertisement

Η Nissan χαιρέτισε την απόφαση του δικαστηρίου, δηλώνοντας πως «είμαστε ικανοποιημένοι που το δικαστήριο απέρριψε τους αβάσιμους ισχυρισμούς του Ghosn εναντίον μας και διέταξε την επιστροφή των μεγάλων ποσών που έλαβε με παράνομο τρόπο».

Διαβάστε επίσης:
Το Renault Captur αποκτά για πρώτη φορά έκδοση R.S Line
Δοκιμές εξέλιξης για το νέο Renault Kadjar
Εντατικές δοκιμές για το Renault Megane eVision

Advertisement