Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έρχεται το ηλεκτρικό Renault 4!

Ελλάδα 11:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έρχεται το ηλεκτρικό Renault 4!

ΝΕΑ

Έρχεται το ηλεκτρικό Renault 4!

ΝΕΑ

Η Renault ετοιμάζεται να αναβιώσει το εμβληματικό, μικρό μοντέλο της, που ακολουθώντας τις επιταγές της εποχής θα είναι crossover.

Advertisement
Advertisement

Στον αστερισμό της ηλεκτροκίνησης βαδίζει η Renault, η οποία, όπως ανακοίνωσε πρόσφατα, ετοιμάζει το λανσάρισμα 7 νέων αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων έως το 2025.

Σαν κεραυνός εν αιθρία «έσκασε» η είδηση της αναβίωσης του Renault 5 με ηλεκτρική καρδιά, ενώ στην ατζέντα της μάρκας βρίσκεται μια σύγχρονη εκδοχή του Renault 4 –γνωστού επίσης είτε ως 4L είτε ως R4. Το «5» θα λανσαριστεί το 2023, ενώ το «Κατρέλ» αναμένεται να ξεκινήσει την εμπορική του πορεία δύο χρόνια αργότερα.

Πριν λίγες μέρες τον γύρο του διαδικτύου έκανε μια φωτογραφία που απεικόνιζε το ρόμβο της μάρκας με ενσωματωμένο ένα “4”, ενώ λίγες ώρες πριν δημοσιεύτηκαν κάποιες εικόνες που διώχνουν κάθε ίχνος αμφιβολίας.

Advertisement
Advertisement

Αυτές αποτελούν μέρος του διπλώματος ευρεσιτεχνίας που κατοχύρωσε η Losange κατόπιν σχετικής αίτησης στην αντίστοιχη υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αφορά την εξωτερική σχεδίαση του μοντέλου. Σημειώνεται πως η αίτηση υποβλήθηκε τον Νοέμβριο του 2020, αλλά δημοσιεύτηκε τις προηγούμενες ώρες.

Κρίνοντας από τις εικόνες, το “4” φαίνεται πως θα διαφέρει σημαντικά από το ιστορικό μοντέλο, ενώ θα βασίζρται στην πλατφόρμα CMF-B του ομίλου Renault-Nissan-Mitsubishi, η οποία θα χρησιμοποιείται και στο “5”. Και ενώ η σύγχρονη εκδοχή του τελευταίου θα εντάσσεται στην κατηγορία των supermini, το “4” φαίνεται πως θα είναι, όπως προαναφέραμε, crossover.

Η απόσταση από το έδαφος είναι αυξημένη, περιμετρικά του αμαξώματος υπάρχουν πλαστικά προστατευτικά και η βασική γραμμή (beltline) είναι ψηλότερα τοποθετημένη. Επιπροσθέτως, το σχήμα είναι πιο επιθετικό με περισσότερες γωνίες, κοφτές γραμμές και έντονες γραμμώσεις.

Advertisement

Η παραγωγή του Renault 4 διήρκησε από το 1961 έως το 1992 και γνώρισε τεράστια εμπορική επιτυχία, με τις πωλήσεις να ξεπερνούν τις 8.000.000 μονάδες. Το μοντέλο διατέθηκε και ως 2θυρο επαγγελματικό, διακρινόμενο για την πρακτικότητά και την προσιτή τιμή του.

Advertisement

Σημειωτέον, πως σε έκδοση ελαφρού επαγγελματικού αναμένεται να προσφερθείδιατίθεται και η σύγχρονη, ηλεκτρική εκδοχή του μοντέλου.

Πέρα από τα δύο προαναφερθέντα εμβληματικά μοντέλα, Renault 4 & Renault 5, το μονοπάτι της ηλεκτροκίνησης θ’ ακολουθήσει και το Megane – υπό την ονομασία Megane E, το οποίο θα λανσαριστεί στις αρχές του 2022 ως crossover.

Advertisement

Σημειώνεται πως στην κεντρική φωτογραφία του άρθρου απεικονίζεται ένα ψηφιακό σκίτσο ενός ανεξάρτητου καλλιτέχνη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Renault Clio E-Tech
Συγκρίνουμε: Opel Corsa 1.5d vs Renault Clio Blue dCi
Renault Clio E-Tech: Υβριδική τεχνολογία από την F1 στο δρόμο