Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Renault βάζει τέλος στην εξέλιξη των diesel

Ελλάδα 3:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Renault βάζει τέλος στην εξέλιξη των diesel

ΝΕΑ

Η Renault βάζει τέλος στην εξέλιξη των diesel

ΝΕΑ

Στη διοχέτευση πόρων για την ανάπτυξη της ηλεκτρικής τεχνολογίας φαίνεται πως στοχεύει η παύση της εξέλιξης νέων diesel κινητήρων που ανακοινώθηκε επίσημα από τη Renault.

Advertisement
Advertisement

Όλες οι μέχρι στιγμής ενδείξεις συγκλίνουν στο ότι οι diesel κινητήρες θα είναι πιθανότατα η πρώτη απώλεια της οικογένειας των θερμικών κινητήρων στην προσπάθεια της παγκόσμιας αυτοκίνησης για σημαντική μείωση των εκπεμπόμενων ρύπων.

Ο βασικός λόγος γι’αυτό έχει να κάνει με το ιδιαίτερα υψηλό κόστος της τεχνολογίας που απαιτείται για την συμμόρφωση των diesel κινητήρων με τις σύγχρονες πολύ αυστηρές προδιαγραφές ρύπων. Παρά λοιπόν το γεγονός πως οι νέοι diesel κινητήρες έχουν πολύ χαμηλές εκπομπές CO2 αλλά και NOx εντούτοις η επίτευξη αυτού του αποτελέσματος τους καθιστά εξαιρετικά ακριβούς και προφανώς ανακόλουθους με τις πιο μικρές και φθηνότερες κατηγορίες οχημάτων.

renault diesel engines

Advertisement
Advertisement

Αρκετές είναι λοιπόν οι εταιρίες που δεν βλέπουν το μέλλον τους συνδεδεμένο με τους diesel κινητήρες και σε αυτές προστέθηκε πλέον και η Renault η οποία μέσω του CEO, Luca De Meo ανακοίνωσε επίσημα πως σταματά κάθε επένδυση για την έρευνα και την εξέλιξη νέων diesel. Ωστόσο ο de Meo διευκρίνισε πως θα οι υπάρχοντες dCi κινητήρες θα προσαρμοστούν στις βραχυπρόθεσμες μελλοντικές απαιτήσεις σε ότι αφορά τις εκπομπές.

Αυτό δεν κάνει πάντως σαφές το αν οι diesel κινητήρες της Renault θα συνεχίσουν να υπάρχουν όταν τεθούν σε ισχύ οι προδιαγραφές Euro 7 όμως βλέποντας και την εμπορική δυναμική που έχουν αποκτήσει τα υβριδικά και ηλεκτρικά μοντέλα δεν θα ήταν έκπληξη εάν οι diesel είχαν αποχωρήσει από την σκηνή της ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας έως των 2025.

renault diesel enginesΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
To «4» στο ρόμβο της Renault, «δείχνει» την επόμενη αναβίωση
Renault Captur PHEV: Αρίστευσε σε crash test (video)
Ηλεκτρικό crossover το επόμενο Renault Megane