Live Κίνηση
Περισσότερα
Fleet Cars

H Amazon παρήγγειλε 1.800 ηλεκτρικά Mercedes-Benz!

Ελλάδα 18:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Amazon παρήγγειλε 1.800 ηλεκτρικά Mercedes-Benz!

Fleet Cars

H Amazon παρήγγειλε 1.800 ηλεκτρικά Mercedes-Benz!

Fleet Cars

Ο αμερικανικός κολοσσός θα τα χρησιμοποιήσει για παραδόσεις αλληλογραφίας και δεμάτων στην Ευρώπη.

Advertisement
Advertisement

Η Amazon ανακοίνωσε ότι έχει παραγγείλει 1.800 ηλεκτρικά φορτηγά από τη Mercedes-Benz για τον ευρωπαϊκό στόλο παράδοσης, στο πλαίσιο των σχεδίων του διαδικτυακού λιανοπωλητή να διευθύνει μια επιχείρηση ουδέτερου άνθρακα έως το 2040.

Η πλειονότητα των ηλεκτρικών οχημάτων από το τμήμα αυτοκινήτων και φορτηγών της Daimler AG θα παραδοθούν φέτος, δήλωσε η εταιρεία, προσθέτοντας ότι είχε παραγγείλει 1.200 eSprinter της Mercedes-Benz και 600 από τα μεσαία eVitos.

Advertisement
Advertisement

Η παραγγελία είναι η μεγαλύτερη για τα ηλεκτρικά οχήματα της Mercedes-Benz μέχρι σήμερα και περιλαμβάνει 800 φορτηγά για τη Γερμανία και 500 για το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ωστόσο, επισκιάζεται από την πρόσφατη παραγγελία της Amazon για 100.000 ηλεκτρικά φορτηγά παράδοσης από τη Rivian Automotive LLC, η οποία όμως αποτελεί και μια start-up εταιρεία στην οποία έχει επενδύσει ο αμερικανικός κολοσσός.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Amazon, Jeff Bezos, δήλωσε ότι η συμφωνία Daimler ήταν μέρος του «ταξιδιού του λιανοπωλητή για την κατασκευή του πιο βιώσιμου στόλου μεταφορών στον κόσμο».

Advertisement

Η Mercedes-Benz προσχώρησε στο πρόγραμμα «The Climate Pledge» , που ξεκίνησε η Amazon πέρυσι, η οποία καλεί τους υπογράφοντες να παράγουν μηδενικούς ρύπους έως το 2040 . Η αυτοκινητοβιομηχανία είπε στο παρελθόν ότι στόχευε να έχει στόλο με ουδέτερο άνθρακα έως το 2039.

Το 2018, η Amazon έγινε ο μεγαλύτερος πελάτης των μοντέλων Sprinter με κινητήρες εσωτερικής καύσης της Mercedes, εξασφαλίζοντας 20.000 οχήματα για παραδόσεις.

Advertisement

«Προχωρώντας προς τα εμπρός, δίνουμε προτεραιότητα στην προσθήκη ηλεκτρικών οχημάτων», δήλωσε στο Reuters ο Ross Rachey, διευθυντής παγκόσμιου στόλου της Amazon.

Άλλες εταιρείες παράδοσης πιέζουν για περισσότερους ηλεκτρικούς στόλους. Τον Ιανουάριο, η United Parcel Service Inc δήλωσε ότι παραγγέλνει 10.000 φορτηγά παράδοσης από την Arrival Ltd. με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι αντίπαλοι της Daimler εργάζονται επίσης στην αγορά ηλεκτρικών φορτηγών στην αγορά. Η Ford Motor Co σχεδιάζει μια ηλεκτρική έκδοση του φορτηγού Transit στη Βόρεια Αμερική το 2022 και η General Motors Co στοχεύει να ξεκινήσει την παραγωγή ηλεκτρικού φορτηγού στα τέλη του 2021.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Ελλάδα: Χαμός με τα ηλεκτρικά ποδήλατα -Τα SOS!

Δοκιμάζουμε το νέο ηλεκτρικό Volkswagen ID.3

Αυτή είναι γκάμα του νέου Toyota Yaris