Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Νησιώτικη περιπέτεια στο Naxos Adventure Rally 2018

Ελλάδα 15:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νησιώτικη περιπέτεια στο Naxos Adventure Rally 2018

ΑΓΩΝΕΣ

Νησιώτικη περιπέτεια στο Naxos Adventure Rally 2018

ΑΓΩΝΕΣ

Εκατό αναβάτες απ’ όλο τον κόσμο, συμμετείχαν στο Naxos Adventure Rally 2018, μία δοκιμασία στους δύο τροχούς, μέσω της οποίας αναδείχθηκε παγκοσμίως η ομορφιά του ελληνικού νησιού.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (Instagram.com/SeitanF1)

Οι συμμετέχοντες «όργωσαν» το νησί, καλύπτοντας συνολικά 400 χιλιόμετρα off road και street διαδρομών. Η περιήγηση σε ιστορικά μονοπάτια, τα γραφικά χωριά και τα σημαντικότερα μνημεία του τόπου, έδωσε την ευκαιρία στους αγωνιζόμενους να ανακαλύψουν τη φυσική ομορφιά και τον πολιτισμό του μεγαλύτερου Νησιού των Κυκλάδων.

Στη λίστα συμμετεχόντων υπήρχαν και ονόματα guest αναβατών, όπως ο πρώην ποδοσφαιριστής Γιούρκας Σεϊταρίδης, που δήλωσε προτού πατήσει γκάζι: «Ήρθαμε να οδηγήσουμε στο νησί, κοντά στη θάλασσα, ψηλά στο βουνό, να δούμε ωραία τοπία».

Advertisement
Advertisement

Μαζί του, αναβάτες από την Ελλάδα, ευρωπαϊκές χώρες, την Αυστραλία, τον Καναδά και ανάμεσά τους, ο νικητής του θρυλικού Ράλι Ντακάρ, Βασίλης Ορφανός: «Η Ελλάδα έχει να προσφέρει μια άλλη μορφή εναλλακτικού τουρισμού, γιατί συνδυάζει την ομορφιά της θάλασσας με του βουνού και την αρχαία μας ιστορία».

Naxos-Adventure-Rally-2018-d640short
Όπως επισήμανε ο επικεφαλής της Οργανωτικής Επιτροπής, Ευθύμιος Αλιμπέρτης, σκοπός της διοργάνωσης αυτής είναι η ανάδειξη της τουριστικής αξίας της Νάξου, η προβολή της ιστορίας και της πολιτιστικής κληρονομιάς του νησιού και η προσέλκυση εναλλακτικών μορφών τουρισμού συμβάλλοντας στην επέκταση της τουριστικής περιόδου.

Naxos-Adventure-Rally-2018-a640

Advertisement

Το Naxos Adventure Rally 2018, διοργανώθηκε απο την Aliberti Projects και την Ένωση Ξενοδόχων Νάξου και τέλεσε υπό την αιγίδα του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Naxos-Adventure-Rally-2018-b640tall Naxos-Adventure-Rally-2018-c640tall

Advertisement