Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πότε θα δούμε το νέο Toyota C-HR;

Ελλάδα 3:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πότε θα δούμε το νέο Toyota C-HR;

ΝΕΑ

Πότε θα δούμε το νέο Toyota C-HR;

ΝΕΑ

Το C-HR είναι το μοντέλο το οποίο σηματοδότησε την πρόσφατη αλλαγή στη φιλοσοφία τής Toyota, πριν από περίπου έξι χρόνια. Πλέον, έχει έρθει η εποχή όπου πρέπει να αντικατασταθεί με τη νέα γενιά του. Τι καινούργιο θα προσφέρει;

Advertisement
Advertisement

Ήταν μία από τις αυτοκινητικές εκπλήξεις τού 2016, ένα «απροσδόκητο» όχημα από την Toyota το οποίο έφερε μια «νέα αύρα» στην ιαπωνική εταιρεία.

Το C-HR προκάλεσε το ενδιαφέρον αρχικά με τη σχεδίασή του και στη συνέχεια με την ανάρτησή του η ρύθμιση της οποίας ξέφευγε από τα ως τότε δεδομένα της εταιρείας. Το 2020 παρουσιάστηκε η επανασχεδιασμένη εκδοχή του (φωτογραφίες).

Advertisement
Advertisement

Πλέον, το C-HR πρέπει να προσαρμοστεί στην εποχή μας και αυτό επιδιώκουν στην Toyota Ευρώπης. Όπως έγινε γνωστό, το νέο μοντέλο θα διατηρήσει τη γενικότερη σιλουέτα τού αμαξώματός του, αλλά θα πιθανότατα θα έχει την τεχνοτροπία που είδαμε στο Aygo X.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν στον αυστραλιανό αυτοκινητικό Τύπο, η επόμενη γενιά του μοντέλου πιθανόν να έχει μικρότερο μεταξόνιο από το υπάρχον. Προς το παρόν, η φημολογία η οποία υπάρχει -δηλαδή είναι ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες- θέλει να θεωρείται ως μια coupé εκδοχή τού Yaris Cross σε κάποιες αγορές και υπό αυτό πρίσμα θα εξελιχθεί.

Advertisement

Το καινούργιο C-HR αναμένεται να το δούμε για πρώτη φορά εντός της επόμενης χρονιάς και ενδεχομένως θα βασίζεται στην πλατφόρμα «TNGA» και συγκεκριμένα στην εκδοχή της η οποία ονομάζεται «E3».

Advertisement

Αυτή επιτρέπει την τοποθέτηση τόσο θερμικού κινητήρα και συστήματος υβριδικής διάταξης (απλής ή και Plug-in Hybrid), ενώ είναι δυνατόν να δημιουργηθεί και αμιγώς ηλεκτρική έκδοση. Σύμφωνα με τις ως τώρα πληροφορίες, η έκδοση του νέου μοντέλου με τον υβριδικής διάταξης κινητήρα θα έχει τη δυνατότητα να κινείται μόνο με τον ηλεκτροκινητήρα σε μεγαλύτερη απόσταση συγκριτικά με ό,τι ισχύει τώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τελευταία ένσημα για το Toyota FJ Cruiser
H Toyota θεωρεί ότι βιαζόμαστε με τα ηλεκτρικά
Νέο Toyota C-HR: Ακόμα πιο ξεχωριστό