Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τελευταία ένσημα για το Toyota FJ Cruiser

Ελλάδα 3:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τελευταία ένσημα για το Toyota FJ Cruiser

ΝΕΑ

Τελευταία ένσημα για το Toyota FJ Cruiser

ΝΕΑ

Η τελευταία «ειδική έκδοση» του Toyota FJ Cruiser με την εύγλωττη ονομασία «Final Edition» θα παραχθεί μόνο σε 1.000 μονάδες.

Advertisement
Advertisement

Το FJ Cruiser η Toyota σταμάτησε να το διαθέτει στις ΗΠΑ το 2015, ενώ ένα χρόνο μετά σήμανε το τέλος της διάθεσης του μοντέλου και στην Ιαπωνία.

Παρ’ όλα αυτά, το Toyota FJ Cruiser είναι ακόμα διαθέσιμο έστω και σε ελάχιστες αγορές του κόσμου αλλά όπως φαίνεται, δεν θα είναι για πολύ ακόμα. Η Toyota ανακοίνωσε πως τον ερχόμενο Δεκέμβριο, η παραγωγή του μοντέλου θα σταματήσει οριστικά. Σηματοδοτώντας το τέλος του μοντέλου, η Toyota προχωρά στο λανσάρισμα της Final Edition που θα αφορά μια παραγωγή 1.000 αυτοκινήτων.

Advertisement
Advertisement

Η έκδοση αυτή, προορίζεται για την αγορά της Σαουδικής Αραβίας, όπου υπολογίζεται πως θα φτάσει μέσα στους επόμενους μήνες και πριν το τέλος του 2022. Ακόμα δεν υπάρχουν φωτογραφίες της συγκεκριμένης έκδοσης αλλά καθώς όπως έχει ανακοινωθεί τα τελευταία 1.000 κομμάτια του μοντέλου θα είναι βαμμένα σε μπεζ χρώμα, έχουμε εδώ τις φωτογραφίες από την τελευταία έκδοση του μοντέλου για την αγορά της Ιαπωνίας.

Ο κινητήρας της Final Edition θα είναι ο γνωστός V6 των 4,0 λίτρων με απόδοση 270 ίππων και 380 Nm ροπής, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως το μοντέλο θα είναι εφοδιασμένο και με ένα ηλεκτρονικά ελεγχόμενο πίσω διαφορικό. Με δεδομένη την εκτίμηση της Toyota στο συγκεκριμένο μοντέλο, θα πρέπει να περιμένουμε κάποιο μοντέλο προς αντικατάσταση του FJ Cruiser αλλά ακόμα δεν υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Γιατί το έριξε στον χορό το αφεντικό της Toyota;
Το Toyota Aygo X αποφεύγει τους «ταράνδους» (+video)
Η Alpine A110 R βάζει φωτιά στην άσφαλτο

 

Advertisement