Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Toyota Aygo X αποφεύγει τους «ταράνδους» (+video)

Ελλάδα 11:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Toyota Aygo X αποφεύγει τους «ταράνδους» (+video)

ΝΕΑ

Το Toyota Aygo X αποφεύγει τους «ταράνδους» (+video)

ΝΕΑ

Το Aygo X, το μικρότερο crossover στη γκάμα της Toyota, μπορεί να είναι στην πραγματικότητα ένα αυτοκίνητο πόλης αλλά δείχνει να έχει τις αρετές μεγαλύτερου στο δρόμο.

Advertisement
Advertisement

Με την ταχύτητα αναφοράς των 77 χιλιομέτρων την ώρα το Aygo X δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τον ελιγμό αποφυγής επιστρέφοντας στη λωρίδα του.

Η ταχύτητα στην οποία το Aygo X φαίνεται να είναι άνετα μέσα στην προβλεπόμενη πορεία, είναι τα 70 χλμ./ώρα, καθώς σε όλες τις υψηλότερες ταχύτητες, πάνω από τα 77 χλμ./ώρα που θεωρείται ταχύτητα αναφοράς για το κανάλι του km77.com και έως τα 82 χλμ/ώρα, η υποστροφή ήταν έντονη. Μάλιστα, στην καλύτερή του προσπάθεια, το Aygo X εμφανίζεται να έχει ταχύτητα εισόδου τα 70 χλμ./ώρα, στη μέση της προσπάθειας είχε 63 χλμ./ώρα και στην έξοδο έφτασε με 38 χλμ./ώρα.

Advertisement
Advertisement

Αυτό καταδεικνύει και το πόσο έντονα παρεμβατικό είναι το σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης, που κυριολεκτικά αφήνει μόνο το τιμόνι στον απόλυτο έλεγχο του οδηγού, καθώς «κόβει» το γκάζι και επενεργεί στα φρένα. Το Aygo X στην προκειμένη περίπτωση χρησιμοποιούσε ελαστικά Michelin e-Primacy που εστιάζουν στην αποδοτικότητα και έτσι κατά κάποιο τρόπο «δικαιολογείται» η μέτρια απόδοσή τους σε ότι έχει να κάνει με την πρόσφυση σε απαιτητικές συνθήκες. Ούτως ή άλλως, μιλάμε για ένα αυτοκίνητο πόλης, που μάλλον είναι «άδικο» να περιμένουμε να έχει επιδόσεις αντίστοιχες με μεγαλύτερα και ισχυρότερα μοντέλα και αυτό υπογραμμίζεται από την απόδοση του τρικύλινδρου κινητήρα με τους 72 ίππους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Οδηγούμε την Toyota Supra με το χειροκίνητο κιβώτιο
Γιατί η Toyota έχει το πιο φανατικό κοινό;
Η Toyota είπε «ντασβιντάνια» στη Ρωσία

Advertisement

 

 

Advertisement