Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μεγάλη συνεργασία Hyundai και Rolls Royce (+video)

Ελλάδα 6:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μεγάλη συνεργασία Hyundai και Rolls Royce (+video)

ΝΕΑ

Μεγάλη συνεργασία Hyundai και Rolls Royce (+video)

ΝΕΑ

Το Hyundai Motor Group και η Rolls Royce Holdings υπέγραψαν το MoU που περιγράφει με ακρίβεια τους όρους της συνεργασίας τους για την εξέλιξη νέων προϊόντων που έχουν να κάνουν με τις αερομεταφορές.

Advertisement
Advertisement

Η συνεργασία μεταξύ Hyundai και Rolls Royce θα ξεκινήσουν άμεσα μια και ο στόχος είναι να παρουσιάσουν αεροσκάφη με κυψέλες καυσίμου έτοιμα για χρήση έως το 2025.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε τη συνεργασία μας με τη Rolls Royce, που θα μας επιτρέψει να αξιοποιήσουμε την πείρα της στον τομέα των αερομεταφορών και στην πιστοποίηση της τεχνογνωσίας που θα μας επιτρέψει να επιταχύνουμε την εξέλιξη συστημάτων πρόωσης με κυψέλες καυσίμου υδρογόνου. Πιστεύουμε ότι αυτή είναι η βασική τεχνολογία που θα υποστηρίξει τον στόχο της παγκόσμιας αεροπορικής βιομηχανίας, που είναι οι πτήσεις με μηδενικές εκπομπές άνθρακα έως το 2050» δήλωσε ο Jaiwon Shin, Πρόεδρος του Hyundai Motor Group.

Advertisement
Advertisement

Οι δύο εταιρείες θα συνεργαστούν για την εξέλιξη συστημάτων πρόωσης για επιβατικά drones, χρησιμοποιώντας τεχνολογίες ηλεκτρικών οχημάτων αλλά και κυψελών καυσίμου υδρογόνου, που βασίζονται στις πλατφόρμες Regional Air Mobility της Hyundai. Θα συνεργαστούν επίσης για την προετοιμασία της εταιρείας Rolls Royce Holdings, η οποία θα αναλάβει την παραγωγή αυτών των συστημάτων ισχύος. Το τελικό αποτέλεσμα της συνεργασίας θα είναι ένα ηλεκτρικό αεροσκάφος με κυψέλες καυσίμου υδρογόνου έως το 2025, κάτι που αναμένεται να αλλάξει οριστικά το χάρη στις αερομεταφορές.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα συνεργαστούμε με το Hyundai Motor Group», δήλωσε ο Rob Watson, πρόεδρος της Rolls Royce Electrical. «Η Advanced Air Mobility Market προσφέρει μεγάλες εμπορικές δυνατότητες και αυτή η συνεργασία υποστηρίζει τις κοινές μας φιλοδοξίες να πρωτοστατήσουμε στην αγορά Advanced Air Mobility». Η χρήση υδρογόνου ως πηγή καυσίμου όπως αναφέρουν αμφότερες οι εταιρείες, προσφέρει όλα τα πλεονεκτήματα της ηλεκτρικής πρόωσης που έχουν να κάνουν με την σχεδόν ολοκληρωτική εξάλειψη του θορύβου αλλά και τις μηδενικές εκπομπές ρύπων, ενώ επιπρόσθετα φέρνει και μεγάλη αυτονομία στη χρήση.

Advertisement

Θυμίζουμε πως για το συγκεκριμένο τομέα, ο Όμιλος Hyundai Motor έχει την Supernal, τη μονάδα προηγμένης αεροπορικής κινητικότητας με έδρα τις ΗΠΑ, η οποία σχεδιάζει να αρχίσει να προσφέρει αερομεταφορές σε πελάτες που τις χρειάζονται για μετακινήσεις σε αστικές περιοχές, έως το 2028. Οι μεγαλύτερης εμβέλειας πτήσεις της Hyundai, σχεδιάζονται να ξεκινήσουν μετά το 2030.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Έρχεται μικρό και φθηνό ηλεκτρικό από την Hyundai
Πόσο πουλάνε την Rolls Royce του Αριστοτέλη Ωνάση;
To Hyundai Staria πάει… παντού (+video)