Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πότε θα δούμε τη νέα Mercedes-Benz EQC

Ελλάδα 11:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πότε θα δούμε τη νέα Mercedes-Benz EQC

ΝΕΑ

Πότε θα δούμε τη νέα Mercedes-Benz EQC

ΝΕΑ

Στη Mercedes-Benz ξεκίνησε η διαδικασία για την εξέλιξη της καινούργιας γενιάς της EQC, του αυτοκινήτου που εγκαινίασε τη διαδικασία εξηλεκτρισμού της εταιρείας.

Advertisement
Advertisement

Η EQC κατέχει μία σημαντική θέση στην ιστορία της Mercedes-Benz καθώς είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο μαζικής παραγωγής της.

Η παρουσίασή της το 2018, στις απαρχές ανάπτυξης της ηλεκτροκίνησης, ήταν μια καίρια εξέλιξη η οποία έδωσε το έναυσμα για τη δημιουργία των μετέπειτα μοντέλων αυτής της τεχνολογίας από την εταιρεία.

Πρόσφατα εντοπίστηκαν κάποια πρωτότυπα να έχουν ξεκινήσει τις δοκιμές εξέλιξης για την επόμενη γενιά του SUV μοντέλου.

Advertisement
Advertisement

Η καινούργια EQC θα βασίζεται στην καινούργια πλατφόρμα «MMA» («Mercedes-Benz Modular Architecture») που εν τω μεταξύ έχει δημιουργήσει η Mercedes-Benz για τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα οχήματά της.

Αυτό σημαίνει ότι το νέο μοντέλο θα διαφέρει ουσιαστικά από το παρόν, καθώς η πρώτη EQC (φωτογραφίες)  βασίστηκε σε μια αναγκαστικά τροποποιημένη εκδοχή της πλατφόρμας «MRA» («Modular Rear Architecture») η οποία χρησιμοποιήθηκε στην GLC πρώτης γενιάς.

Advertisement

Έτσι, η καινούργια EQC θα είναι σημαντικά πιο σύγχρονη, όχι μόνο στα συστήματα που θα διαθέτει αλλά και σε ό,τι αφορά στις μπαταρίες της και στην αυτονομία που αυτές θα παρέχουν στο αυτοκίνητο.

Ακόμα, δεν υπάρχουν πληροφορίες που να αφορούν στα τεχνικά στοιχεία της νέας EQC παρά μόνο ότι θα διατίθεται τόσο με έναν ηλεκτροκινητήρα όσο και με δύο. Επίσης, θα κατασκευαστεί και η έκδοση AMG η οποία θα βασίζεται στη καινούργια πλατφόρμα «AMG.EA».

Advertisement

Η παρουσίαση της καινούργιας γενιάς της EQC αναμένεται να στα τέλη του 2024 ή στις αρχές του 2025. Η αντίστοιχη για την AMG έκδοση θα πραγματοποιηθεί αργότερα αυτής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Mercedes EQC 400 4Matic
Ιδού οι λόγοι που η Mercedes EQC ξεχωρίζει…
Ο εκλεπτυσμένος εσωτερικός κόσμος της Mercedes EQC