MERCEDES-EQ-2022

Ιδού οι λόγοι που η Mercedes EQC ξεχωρίζει…

Ελλάδα 7:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ιδού οι λόγοι που η Mercedes EQC ξεχωρίζει…

MERCEDES-EQ-2022

Ιδού οι λόγοι που η Mercedes EQC ξεχωρίζει…

MERCEDES-EQ-2022

Ο σιωπηλός χορός φινέτσας και κομψότητας που επιβάλλει η Mercedes EQC προσφέρει διδακτικό χαρακτήρα: Σε διακτινίζει διαισθητικά στην αυτοκίνηση του μέλλοντος. Καλημέρα “executive silent cars”…

Advertisement
Advertisement

Εάν υπάρχει κάποια αυτοκινητοβιομηχανία με την οποία κολλάει περισσότερο στο DNA και στη ψυχοσύνθεσή της η ηλεκτροκίνηση, αυτή δεν μπορεί να είναι άλλη από τη Mercedes.

Στην περίπτωση που το ριζοσπαστικό μυαλό του ιδρυτή της εταιρίας έφτανε μέχρι το σωτήριο έτος 2030, είμαι σίγουρος πως την EQC θα αποτύπωνε στο υποσυνείδητο ως το μέλλον της φίρμας που επενδύει ατελείωτες ώρες και χρήμα προκειμένου να νιώσουν εξόχως χαλαρωτικά οι επιβάτες των μοντέλων της.

Advertisement
Advertisement

Τι καλύτερο λοιπόν από την αμιγώς ηλεκτροκίνηση και όχι τα ψευτοπαράγωγα της, που μεταξύ μας αποτελούν τον προθάλαμο και τίποτα παραπάνω στο επερχόμενο τσουνάμι των EV.

Για μια Merc και δη ηλεκτρική, οι όροι της άνεσης, της απόλυτης απομόνωσης από εξωτερικούς παράγοντες, της αποστείρωσης σε ένα άκρως ποιοτικό περιβάλλον που δημιουργεί αίσθημα ευεξίας στους επιβάτες, αποκτούν διαρκώς νέα διάσταση.

Το “mute” που θέτει για παράδειγμα στον ήχο ο ηλεκτροκινητήρας απογειώνει τα επίπεδα ευγενούς λειτουργίας κατά την κίνηση της EQC. Η αέρινη μεταξένια κινηματική της παραπέμπει σε διαστημική κάψουλα που εκτελεί διαγαλαξιακές διαδρομές.

Advertisement

Ιδίως όταν πιέζεις το δεξί πόδι στον ανοιχτό δρόμο και αισθάνεσαι πως θα… απογειωθείς κάπου στο τέλος του. Η EQC λοιπόν είναι ακριβώς όπως θα έπρεπε να είναι μια Mercedes-Benz εδώ και πολλά χρόνια.

Advertisement

Γαλαντόμα σε παροχές, με πρωταγωνιστικό συστατικό το “καθιστικό πρώτης θέσης” από πολυτελές αεροσκάφος και υλικά υπεράνω κριτικής, εννοείται από τα ακριβότερα ράφια παρακαλώ.

Επιπρόσθετα, αποδεικνύεται αφοπλιστικά γρήγορη, όπως και απαλλαγμένη από το μόχθο ενός κινητήρα εσωτερικής καύσης, ο οποίος όσα κυβικά και να κρύβει μεταφέρει άγχος και κόπο από την τριβή που προκαλούν τα εμπλεκόμενα μηχανικά μέρη. Η ηλεκτροκίνηση στα καλύτερά της…

Advertisement

Εδώ όλα συμβαίνουν με τρόπο μαγικό, βελούδινο, λες και παρακολουθείς σταυροπόδι το star wars τρώγοντας ποπ κορν στον καναπέ του σπιτιού σου. Αυτή είναι η Mercedes EQC σήμερα. Ένα προσκλητήριο αισθήσεων, ένα cool ηλεκτρικό SUV, με τις υψηλότατες ποιοτικές αρχές και τα ειωθότα της Mercedes.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Νέες επιλογές για την ηλεκτρική Mercedes EQC
Η Mercedes-Benz EQC παίρνει τα βουνά… (+vid)
Δοκιμή: Mercedes EQC 400 4Matic