Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έρχεται και έκδοση με 900 ίππους για τη Lotus Eletre

Ελλάδα 3:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έρχεται και έκδοση με 900 ίππους για τη Lotus Eletre

ΝΕΑ

Έρχεται και έκδοση με 900 ίππους για τη Lotus Eletre

ΝΕΑ

Σα να φάνηκαν λίγοι οι 600 ίπποι της… ταπεινής Eletre που αποκαλύφθηκε πρόσφατα, και οι άνθρωποι της Lotus ετοιμάζουν ήδη μία πανίσχυρη έκδοση άνευ προηγουμένου.

Advertisement
Advertisement

Η Eletre αποτελεί το πρώτο ηλεκτρικό SUV της φίρμας και θα τη δούμε να κυκλοφορεί μέσα στο 2023.

Αν ο στόχος των υπευθύνων της Lotus ήταν να μας εντυπωσιάσουν τότε τα κατάφεραν και με το παραπάνω. Δημιούργησαν το πρώτο SUV στην ιστορία τους, το πρώτο Hyper-SUV παγκοσμίως και έναν ηλεκτρικό πύραυλο που με λίγα λόγια που δεν έχει αντίπαλο. Ωραία ως εδώ, τί έλλειπε από την Eletre; Σύμφωνα με τα αφεντικά της Geely ακόμη 300 ίπποι ήταν αυτό που χρειαζόταν έτσι ώστε τα 0-100 χλμ./ώρα να έρχονται σε ακόμη λιγότερα από 3 δευτερόλεπτα που απαιτούνται στην περίπτωση της Eletre των 600 ίππων.

Advertisement
Advertisement

Η εκτεταμένη χρήση αλουμινίου και carbon έχει διατηρήσει το βάρος της κάτω από δύο τόνους, γεγονός που αποτελεί μεγάλη επιτυχία. Σκεφτείτε ότι το Tesla Model X ζυγίζει 2.500 κιλά και το Audi E-Tron S περίπου 2.700 κιλά. Ηλεκτρικοί ανταγωνιστές που μάλλον θα φαίνονται… αργοί μπροστά στην Eletre των τριών ηλεκτροκινητήρων (ένας μπροστά και δύο στο πίσω μέρος, μπαταρία χωρητικότητας άνω των 100 kWh).

Η Emira είναι η τελευταία Lotus με θερμικό κινητήρα και η Eletre (προφέρεται ως «ελέτρα») η πρώτη με ηλεκτρικά μοτέρ, αν εξαιρέσουμε την περιορισμένης παραγωγής Evija. Η οποία δεν θα συναρμολογείται στην Βρετανία αλλά στο εργοστάσιο της «μαμάς» Geely, στην Κίνα. Όπως είπαμε, οι καιροί αλλάζουν.

Advertisement

Και όπως μπορούμε να δούμε η σχεδίαση του αμαξώματος δείχνει τουλάχιστον συναρπαστική με έντονες γωνίες και την κλίση της οροφής να δημιουργεί μία κουπέ άποψη. Μάλιστα, επειδή η ορατότητα προς τα πίσω είναι σχεδόν αδύνατη υπάρχει μια κάμερα ενσωματωμένη κοντά στην οροφή.

Ταυτόχρονα, το ύψος δεν ξεπερνά τα 1,63 μέτρα και σε συνδυασμό με το πλάτος των 2,1 μέτρων ενισχύεται η σπορ εικόνα. Όσο για το μήκος αυτό φτάνει τα 5,1 μέτρα (μεταξόνιο στα 3.019 χιλιοστά), κάτι που διαστασιολογικά τοποθετεί την Eletre απέναντι στην Urus της Lamborghini και πάνω από την Ford Mustang Mach-e ή την Jaguar i-Pace.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πρώτη εικόνα της ηλεκτρικής σπορ Lotus
H Lotus Elise επιστρέφει στην… Elisa
Lotus Emira: Η πρώτη δοκιμή στην πίστα (+video)