Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέας τεχνολογίας πετρελαιοκινητήρας από την Toyota

Ελλάδα 11:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέας τεχνολογίας πετρελαιοκινητήρας από την Toyota

ΝΕΑ

Νέας τεχνολογίας πετρελαιοκινητήρας από την Toyota

ΝΕΑ

Η Toyota βρίσκεται σε διαδικασία εξέλιξης ενός νέου diesel μοτέρ, που θα τοποθετηθεί τόσο σε επιβατικά, όσο και σε επαγγελματικά μοντέλα.

Advertisement
Advertisement

Όπως δείχνουν οι τάσεις της αγοράς, ολοένα και περισσότεροι κατασκευαστές αυτοκινήτων έχουν αποφασίσει να μην συνεχίσουν την εξέλιξη των παραδοσιακών θερμικών συνόλων, με τις προσπάθειές τους να επικεντρώνονται αποκλειστικά στην κατασκευή νέας τεχνολογίας κινητήρων, όπως τα ηλεκτρικά.

Όμως, όπως αναφέρουν ξένα δημοσιεύματα, η Toyota παραμένοντας πιστή στις παραδόσεις της, έχει ξεκινήσει ήδη τις δοκιμές εξέλιξης ενός νέου πετρελαιοκινητήρα που εάν όλα πάνε σύμφωνα με τα πλάνα της θα τον δούμε μέσα στα επόμενα χρόνια τόσο στα νέας γενιάς Land Cruiser και Land Cruiser Prado, όσο και στο επαγγελματικής χρήσης Hiace.

Advertisement
Advertisement

Πάντως, για να μπορεί να καλύπτει τις αναμενόμενες αυστηρότερες νόρμες για τις εκπομπές ρύπων που θα ισχύσουν στην Ιαπωνία και σε άλλες αγορές της Ασίας, ο συγκεκριμένος κινητήρας πιθανότατα να ενσωματώνει και υβριδική τεχνολογία, μέσω ενός ηλεκτρικού μοτέρ. Εάν συμβεί αυτό, τότε τα πλεονεκτήματα θα είναι πολλαπλά, όπως η αύξηση της παραγόμενης ροπής, της προσφερόμενης αυτονομίας, όπως επίσης και η βελτίωση της αποδοτικότητας.

Πέραν της Toyota, πιστές στους πετρελαιοκινητήρες παραμένουν κυρίως οι γερμανικές φίρμες, όπως οι Mercedes-Benz, BMW και Audi, που συνδυάζουν και ήπια υβριδική τεχνολογία.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Toyota Yaris Hybrid: Υβριδική κυριαρχία για το απόλυτο best seller
Toyota Corolla Hybrid: Η κορύφωση της υβριδικής τεχνολογίας
Ο Τom Hanks πουλάει το προσωπικό του Toyota Land Cruiser FJ40


Advertisement