Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πόσα θα είναι τα κέρδη από τις αναβαθμίσεις λογισμικού;

Ελλάδα 23:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πόσα θα είναι τα κέρδη από τις αναβαθμίσεις λογισμικού;

ΝΕΑ

Πόσα θα είναι τα κέρδη από τις αναβαθμίσεις λογισμικού;

ΝΕΑ

Τα τελευταία χρόνια, ένας από τους πιο δυναμικά επεκτεινόμενους τομείς στην αυτοκινητοβιομηχανία είναι η ανάπτυξη λογισμικού για την αναβάθμιση των συστημάτων και εφαρμογών στα νέα μοντέλα.

Advertisement
Advertisement

Καθώς τα αυτοκίνητα μετατρέπονται όλο και περισσότερο σε «κινητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές», είναι αναμενόμενο να υπάρχει αντιστοιχία στην σχετική τεχνολογία.

Η δημιουργία λογισμικού για την αναβάθμιση των ηλεκτρονικών συστημάτων και των εφαρμογών στα σύγχρονα μοντέλα, ιδίως τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα, είναι μια αναγκαιότητα, πλέον.

Το ψηφιακό περιβάλλον σημαίνει ότι η διαδικασία γίνεται «over the air» («OTA»), άρα όποιος ενδιαφέρεται δεν χρειάζεται να χάνει χρόνο για επίσκεψη σε συνεργείο.

Advertisement
Advertisement

Όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα επωμιστεί το ανάλογο κόστος, κάθε φορά. Και αυτό συνεπάγεται ότι αναπτύσσεται -αντίστοιχα- και μια νέα επιχειρηματική δραστηριότητα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Automotive News Europe, η εταιρεία Deloitte διεξήγαγε σχετική έρευνα. Τα αποτελέσματα αυτής έδειξαν ότι ως το 2029 το 90% των ετήσιων πωλήσεων νέων αυτοκινήτων θα αφορά σε μοντέλα που έχουν συστήματα τα οποία θα μπορούν να δεχτούν αναβάθμιση λογισμικού.

Advertisement

Συγκριτικά, βάσει της έρευνας, πρόπερσι (2021) το ποσοστό αυτό ήταν μόλις 2,4% επί των ετήσιων πωλήσεων.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της Deloitte, αυτό σημαίνει την άνθηση ενός νέου οικονομικού πεδίου για τις αυτοκινητοβιομηχανίες, οι οποίες θα χρεώνουν τους πελάτες τους για κάθε αναβάθμιση.

Advertisement

Έτσι, αναλυτές της εταιρείας προβλέπουν ότι ως το 2029 τα έσοδα από τις «over the air» ενημερώσεις λογισμικού αναμένεται να είναι περίπου 14 δισεκατομμύρια δολάρια, παγκοσμίως. Πέρυσι, το ποσό αυτό έφτασε τα 3,3 δισεκατομμύρια δολάρια, σε παγκόσμιο επίπεδο.

Στην έρευνα αναφέρεται, επίσης, ότι η συγκεκριμένη διαδικασία θα αρχίσει να εφαρμόζεται με πολύ πιο γρήγορο ρυθμό εντός των αμέσως επόμενων ετών.

Advertisement

Κι αυτό όχι μόνο επειδή οι αυτοκινητοβιομηχανίες βρήκαν έναν νέο τρόπο για να κερδίζουν χρήματα αλλά επειδή θα έχουν και μια καλή ευκαιρία να ενισχύσουν την εταιρική εικόνα τους.

Υπό αυτό το πρίσμα θα προσπαθήσουν να δημιουργήσουν ένα καινούργιο ψηφιακό περιβάλλον στα ηλεκτρονικά συστήματα των μοντέλων τους και μια νέα εμπειρία χρήστη.

Όταν θα το επιτύχουν, θα ενσωματώνουν το αποτέλεσμα στη γενικότερη κατασκευαστική φιλοσοφία τους, αποκτώντας ακόμα ένα πλεονέκτημα διαφοροποίησης. Έτσι, θα διατηρούν τους ήδη πελάτες τους αλλά και θα προσπαθούν να κερδίσουν νέους. Δηλαδή, αυτό που γίνεται διαχρονικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Over-the-air: Οι αναβαθμίσεις που αλλάζουν την αυτοκίνηση
Περισσότεροι ίπποι στα αυτοκίνητα μέσω…. internet
Mercedes EQS: Θα αναβαθμίζεται μέσω… κινητού