Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Περισσότεροι ίπποι στα αυτοκίνητα μέσω…. internet

Ελλάδα 22:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Περισσότεροι ίπποι στα αυτοκίνητα μέσω…. internet

ΝΕΑ

Περισσότεροι ίπποι στα αυτοκίνητα μέσω…. internet

ΝΕΑ

Η Polestar εγκαινίασε πρόγραμμα αύξησης της ιπποδύναμης ενός μοντέλου της, μέσω over-the-air αναβαθμίσεων.

Advertisement
Advertisement

Στο χρονοντούλαπο της ιστορίας ετοιμάζεται να περάσει η εποχή όπου για την αύξηση της ιπποδύναμης οι οδηγοί καταφεύγουν σε εταιρείες που ειδικεύονται στο tuning.

Δεδομένου ότι τα ηλεκτρικά θα αποτελούν το νέο καθεστώς της ηλεκτροκίνησης, τα σχετικής τεχνολογίας μοντέλα δεν θα ενσωματώνουν κινητήρες με… φίλτρα εισαγωγής, βαλβίδες και πιστόνια.

Και ως εκ τούτου θα καταστεί αδύνατη… η προσθήκη κάποιων εξαρτημάτων όπως τα φίλτρα ελευθέρας ροής και τα σφυρήλατα κινούμενα μεταλλικά μέρη.

Advertisement
Advertisement

Για την εκτόξευση της ισχύος, λοιπόν, θα αρκούν κάποιες… over-the-air αναβαθμίσεις λογισμικού. Το μόνο που θα έχει να κάνει ο ιδιοκτήτης είναι να καταφεύγει σε ένα «ψηφιακό κατάστημα» μέσω μιας εφαρμογής (app) του κινητού του, και έναντι καταβολής αντίτιμου θα εφοδιάζει το αυτοκίνητό του με περισσότερα άλογα.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που έχει εγκαινιαστεί ήδη από το Polestar 2 στην έκδοση Long Range Dual Motor, η οποία στην «εργοστασιακή» της μορφή αποδίδει 408 άλογα και 660 Nm ροπής.

Advertisement

Τώρα, μέσω μιας αναβάθμισης λογισμικού, ο χρήστης μπορεί να προσθέσει 68 άλογα και 20 Nm, εκτοξεύοντας την απόδοση στους 476 ίππους και τα 680 Nm ροπής.

Χάρη στα παραπάνω, η επιτάχυνση στα πρώτα 100 χλμ./ώρα μειώνεται κατά 0,3 δλ., στα 4,4 δλ., με το Polestar 2 να κοιτάζει με περισσότερες αξιώσεις στα μάτια τον κύριο αντίπαλο του, το Tesla Model 3.

Advertisement

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επωφεληθούν του προγράμματος μέσω του «ψηφιακού καταστήματος» Polestar Extas, με την εταιρεία να αξιώνει 1.000 ευρώ.

Προσώρας το πρόγραμμα είναι διαθέσιμο στο Ην. Βασίλειο, τη Νορβηγία, τη Σουηδία, την Ελβετία, τη Φινλανδία, τη Γερμανία και την Αυστρία, για να ακολουθήσουν μέσα στο επόμενο έτος, οι ΗΠΑ, o Καναδάς, αλλά και κάποιες άλλες αγορές.

Σημειώνεται ότι στις software αναβαθμίσεις ποντάρει πολλά τόσο η VW, όσο και η Stellantis, με την τελευταία να ανακοινώνει πρόσφατα σχετικές επενδύσεις ύψους 30 δισ. ευρώ.

Advertisement

Όπως προβλέπει, οι over-the-air αναβαθμίσεις θα διατηρούν σύγχρονα τα οχήματα ακόμα και αρκετά χρόνια μετά την παραγωγή τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το Polestar 5 θα πετάει το γάντι στην Porsche Taycan (+videos)
Volvo: Ετοιμάζει ένα νέο, μικρό SUV, το XC20;
Δοκιμή: Volvo XC40 Recharge