Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Mercedes EQS: Θα αναβαθμίζεται μέσω… κινητού

Ελλάδα 18:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Mercedes EQS: Θα αναβαθμίζεται μέσω… κινητού

ΝΕΑ

Mercedes EQS: Θα αναβαθμίζεται μέσω… κινητού

ΝΕΑ

Μέσω over-the-air αναβαθμίσεων και κατόπιν της καταβολής ενός έξτρα ποσού, οι κάτοχοι της λιμουζίνας θα μπορούν να ξεκλειδώνουν πιο προηγμένες δυνατότητες.

Advertisement
Advertisement

Οι εξελίξεις στον τομέα της τεχνολογίας δεν αφήνουν ασυγκίνητο τον αυτοκινητικό κλάδο, ο οποίος επενδύει στην ψηφιοποίηση της εμπειρίας χρήσης των μοντέλων. Ανάμεσα στα πιο προικισμένα σε τεχνολογικό επίπεδο τετράτροχα συγκαταλέγεται και η ηλεκτρική ναυαρχίδα της Mercedes, EQS, που αναμένεται με ιδιαίτερα έντονο ενδιαφέρον στην αγορά.

Η μηδενικών ρύπων λιμουζίνα θα επιτρέπει στον κάτοχό της να «ξεκλειδώνει» νέες λειτουργίες, μέσω over-the-air αναβαθμίσεων και ενημερώσεων του λογισμικού που θα συνδράμουν στη βελτίωση των χαρακτηριστικών της.

Η αναβάθμιση θα αφορά και το σύστημα τετραδιεύθυνησης, τη δυνατότητα δηλαδή των πίσω τροχών να στρίβουν αντίθετα από τους εμπρός, για τη βελτίωση της ευελιξίας του οχήματος. Η συγκεκριμένη τεχνολογία βρίσκεται στον βασικό εξοπλισμό και στην τυπική της εκδοχή θα επιτρέπει στους πίσω τροχούς να στρίβουν έως και 4,5 μοίρες.

Advertisement
Advertisement

Όσοι δεν αρκούνται από το παραπάνω νούμερο και επιθυμούν να το αυξήσουν στις 10 μοίρες καλούνται να προχωρήσουν σε over-the-air (ΟΤΑ) αναβάθμιση.

Για να επωφεληθούν από τη συγκεκριμένη τεχνολογία για χρονική διάρκεια ενός έτους θα χρειαστεί να καταβάλουν το αντίτιμο των 489 ευρώ, όταν για τριετή συνδρομή η Mercedes αξιώνει 1.169 ευρώ. Απαραίτητη, βέβαια, προϋπόθεση είναι να ενσωματώνεται το πακέτο στάθμευσης με κάμερα 360 μοιρών.

Advertisement

Το σύστημα διεύθυνσης πίσω άξονα με γωνία διεύθυνσης έως 10° ενεργοποιείται αφού προηγηθεί εγγραφή στην εφαρμογή “Mercedes me”, με την ενεργοποίηση της εξελιγμένης τετραδιεύθυνσης να διενεργείται αυτόματα.

Advertisement

Το όχημα θα απενεργοποιηθεί για δύο λεπτά και στη συνέχεια θα επανεκκινήσει. Ο χρήστης θα ενημερωθεί για την ολοκλήρωση της διαδικασίας μέσω σχετικής ειδοποίησης στην οθόνη του συστήματος πολυμέσων.

Αντίστοιχη εμπορική πολιτική θα ακολουθήσει και η VW, μέσω του Project Trinity, της ηλεκτρικής ναυαρχίδας της που θα λανσαριστεί στην αγορά το 2026. Όσοι επιθυμούν να αναβαθμίσουν το όχημα θα καταφεύγουν στις over-the-air αναβαθμίσεις, καταβάλλοντας ένα επιπλέον ποσό.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Mercedes 190E Cosworth του Ayrton Senna ξεπουλήθηκε για… ψωροδεκάρες
Προς πώληση η Mercedes-Benz 450 SEL του Bono
Έτσι θα είναι η ανανεωμένη Mercedes-Benz GLE