Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πώς θα λέγεται ο διάδοχος του Mazda CX-5;

Ελλάδα 23:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πώς θα λέγεται ο διάδοχος του Mazda CX-5;

ΝΕΑ

Πώς θα λέγεται ο διάδοχος του Mazda CX-5;

ΝΕΑ

Όλες οι ενδείξεις συνηγορούν στο ότι μέσα στο 2025, η Mazda θα προχωρήσει στην αντικατάσταση του μικρού SUV. Η μήπως όχι;

Advertisement
Advertisement

To Mazda CX-5 είναι το παλαιότερο μοντέλο στη γκάμα της ιαπωνικής μάρκας, διανύοντας -αισίως- το 12ο έτος εμπορικής πορείας. Ήρθε, λοιπόν, η ώρα για μια ριζική αλλαγή, μετά και το τελευταίο facelift του 2023;

Έτσι φαίνεται ή τουλάχιστον έτσι διατείνονται στελέχη της εταιρείας από τη μακρινή Αυστραλία, όπου το μοντέλο είναι ιδιαίτερα δημοφιλές. Σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες, ο διάδοχος του CX-5 θα λανσαριστεί το 2025, βασισμένο σε νέα πλατφόρμα και με διαφορετικό όνομα.

Μια ενδεχόμενη ονομασία CX-40 είναι σίγουρα πολύ λογική, ειδικά αν θυμάστε ότι το CX-5 είναι τοποθετημένο ανάμεσα στο CX-30 και το CX-50. Εάν η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία χρησιμοποιεί την πλατφόρμα των CX-30 και CX-50, θα ήταν πραγματικά περίεργο να επιλεγεί κάτι διαφορετικό.

Advertisement
Advertisement

Σε αναφορές του, το Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Εμπορικών Σημάτων των Ηνωμένων Πολιτειών επιβεβαιώνει, επί του παρόντος, το Mazda CX-40, με σειριακό αριθμό 79269324 και αριθμό εγγραφής 5974683. Το προαναφερθέν εμπορικό σήμα φέρει επίσης διεθνή αριθμό καταχώρισης 1491952 από τις 5 Ιουλίου 2019.

Άλλες πηγές στελεχών της Mazda στις ΗΠΑ, αναφέρουν ότι τελικά δεν θα αλλάξει το όνομα του μοντέλου, για το οποίο δεν έχουν το φως της δημοσιότητες άλλες τεχνικές λεπτομέρειες.

Αν, δηλαδή, θα παραμείνουν στη γκάμα οι κινητήρες Skyactiv 2,0 και 2,5 λίτρων και αν θα συνδυάζονται με το Mazda MHybrid, το ήπιο υβριδικό σύστημα διαθέτει ενσωματωμένη γεννήτρια – ινητήρας με ιμάντα (ISG), και μπαταρία ιόντων λιθίου 24 V.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Μπαίνουν στην παραγωγή τα Mazda Spirit Racing (+video)
Τότε θα παρουσιαστεί το νέο Mazda CX-70
Η συνεργασία που έδωσε ζωή στο Mazda 121 «Goldy»