Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τότε θα παρουσιαστεί το νέο Mazda CX-70

Ελλάδα 4:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τότε θα παρουσιαστεί το νέο Mazda CX-70

ΝΕΑ

Τότε θα παρουσιαστεί το νέο Mazda CX-70

ΝΕΑ

Η Mazda καθυστέρησε την παρουσίαση του καινούργιου CX-70 η οποία είχε προγραμματιστεί να γίνει στα τέλη της περασμένης χρονιάς. Τώρα, όμως, ανακοίνωσε πότε θα το δούμε επίσημα.

Advertisement
Advertisement

Οι πρώτες επιβεβαιωμένες πληροφορίες για την εξέλιξη του νέου CX-70 από τη Mazda δημοσιεύτηκαν στον παγκόσμιο Τύπο πριν από περίπου έναν χρόνο. Σταδιακά, εντός της χρονιάς, έγινε γνωστό ότι το καινούργιο SUV μοντέλο της θα παρουσιαζόταν επίσημα προς το τέλος του 2023.

Όμως λίγο καιρό πριν συμβεί αυτό, η ιαπωνική εταιρεία γνωστοποίησε ότι αυτό θα αναβληθεί και ότι θα εμφανιστεί επίσημα εντός της νέας χρονιάς.

Τελικά, η Mazda ανακοίνωσε ότι η επίσημη παρουσίαση του CX-70 θα γίνει την Τρίτη 30 Ιανουαρίου.

Advertisement
Advertisement

Η πληροφορία δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της στον Καναδά. Το CX-70 βασίζεται στην πλατφόρμα την οποία στην εταιρεία ονομάζουν «Large Product Group» και αφορά τόσο στο πλαίσιο και στο σασί όσο και στο σύστημα ενημερωδιασκέδασης που διαθέτει. Σε αυτή βασίστηκαν τόσο το CX-60 (φωτογραφία επάνω) όσο και το CX-90 (αρχική φωτογραφία) το οποίο πωλείται στη Βόρεια Αμερική.

Το CX-70 είναι πενταθέσιο και -φυσικά- θα είναι μικρότερο σε διαστάσεις από τα δύο αυτά μοντέλα. Αναφορικά με τους κινητήρες του, θα έχει αυτούς που υπάρχουν και στα μεγάλα SUV.

Advertisement

Αυτό σημαίνει ότι το καινούργιο μοντέλο θα είναι διαθέτει τόσο τον τετρακύλινδρο χωρητικότητας 2,5 λίτρων με το σύστημα Plugin Hybrid όσο και με τον εξακύλινδρο σε σειρά των 3,3 λίτρων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Mazda: Ουδέτερο ενεργειακό αποτύπωμα ως το 2035
Η συνεργασία που έδωσε ζωή στο Mazda 121 «Goldy»
Η Mazda θα βασιστεί στην Toyota για τα ηλεκτρικά της

Advertisement