Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μπαίνουν στην παραγωγή τα Mazda Spirit Racing (+video)

Ελλάδα 11:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μπαίνουν στην παραγωγή τα Mazda Spirit Racing (+video)

ΝΕΑ

Μπαίνουν στην παραγωγή τα Mazda Spirit Racing (+video)

ΝΕΑ

Πολύ σημαντικά νέα βγήκαν στο «φως» της δημοσιότητας στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Τόκιο.

Advertisement
Advertisement

Η Mazda φέρεται να είναι έτοιμη να βάλει στην παραγωγή ένα ολοκαίνουριο roadster και ένα hot-hatch. Και τα δύο θα έχουν στην ονομασία τους το Mazda Spirit Racing, αφού θα έχουν αγωνιστική φιλοσοφία και προσέγγιση.

Το πρώτο κόνσεπτ που είχε ονομαστεί Mazda Spirit Racing RS βασίζεται στο MX-5 Miata, ενώ το δεύτερο είχε ονομαστεί Mazda Spirit Racing 3 και βασίζεται στο hot-hatch της μάρκας, Mazda 3.

Η Mazda απέφυγε να αποκαλύψει πολλές λεπτομέρειες για τα δύο νέα της μοντέλα, διότι ακόμα βρίσκεται σε διαδικασία εξέλιξής τους. Ωστόσο, γνωρίζουμε ότι θα διατεθούν με την ονομασία και το έμβλημα Mazda Spirit Racing, ώστε να ξεχωρίζουν για την ξεχωριστή τους αγωνιστική προσέγγιση.

Advertisement
Advertisement

Σκοπός της Mazda είναι και τα δύο να έχουν προσήλωση τις επιδόσεις στην πίστα. Για αυτό, προβλέπεται οι αναρτήσεις και τα αεροδυναμικά τους στοιχεία να είναι ιδιαίτερα προσεγμένα. Υπενθυμίζουμε πως η ιαπωνική μάρκα έχει συμμετάσχει στους αγώνες Super Taikyu και έχει συλλέξει σημαντική τεχνογνωσία για να κάνει αυτό το βήμα.

Η σχεδίαση και η εμφάνιση μοιάζει να έχει αλλάξει σημαντικά και στα δύο. Το δυστυχές είναι όμως, πως δεν έχουμε κάποια πληροφορία για ενίσχυση της απόδοσης του κινητήρα.

Advertisement

Στον τομέα της εμφάνισης, και τα δύο αυτοκίνητα φαίνεται να έχουν ζάντες της Rays με ελαστικά Bridgestone Potenza. Το Miata είναι διθέσιο με bucket καθίσματα της Recaro και το τιμόνι έχει επένδυση Alcantara.

Advertisement

Το κιτ του αμαξώματος έχει κάποια μέρη από χαλκό, ενώ η εξάτμιση είναι φαρδύτερη με μεγαλύτερη μπούκα και τα φρένα είναι κάποια -άγνωστη προς το παρόν- σειρά της Brembo.

Το Mazda 3 από την άλλη, έχει μία πολύ μεγάλη μάσκα, κάτι που έρχεται ως έκπληξη βάσει των προηγούμενων μοντέλων. Οι «φούστες» είναι αρκετά ενισχυμένες, ενώ και αυτό έχει φαρδύτερες εξατμίσεις από ό,τι είχαμε συνηθίσει στο hot-hatch μέχρι τώρα.

Advertisement

Τα φρένα είναι και εδώ της Brembo και η ανάρτηση αναμένεται να είναι αρκετά σφιχτή, ειδικά άμα κρίνουμε από τη μικρή απόσταση του δαπέδου από το έδαφος. Όπως και στο Miata, τα καθίσματα είναι της Recaro με κόκκινες ραφές, ενώ η επένδυση Alcantara κοσμεί το μεγαλύτερο μέρος της καμπίνας.

Εφόσον το εγχείρημα πετύχει, ίσως αυτό να είναι το «χρυσό» ξεκίνημα της Mazda Spirit Racing, για να αντικαταστήσει το παλιό τμήμα επιδόσεων της Mazda, το Mazdaspeed.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Mazda ανανέωσε το 3 (+τιμές)
To καινούργιο Mazda MX-5 μπορεί να είναι έτσι
Mazda: Ουδέτερο ενεργειακό αποτύπωμα ως το 2035