Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πώς θα καθαρίζουν οι κάμερες στα Hyundai και Kia;

Ελλάδα 14:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πώς θα καθαρίζουν οι κάμερες στα Hyundai και Kia;

ΝΕΑ

Πώς θα καθαρίζουν οι κάμερες στα Hyundai και Kia;

ΝΕΑ

H τεχνολογία σε ένα σύγχρονο αυτοκίνητο αφορά σε κάθε τομέα του, ακόμα και σε σημεία που ξεφεύγουν από την συνήθη αντίληψή μας.

Advertisement
Advertisement

Έχουμε συνειδητοποιήσει, πλέον, ότι στον Όμιλο Hyundai-Kia καινοτομούν και ξεχωρίζουν από τις υπόλοιπες αυτοκινητοβιομηχανίες επειδή τολμούν να παρουσιάζουν τεχνολογικές λύσεις που είναι σχετικά απρόσμενες.

Τα μοντέλα των δύο νοτιοκορεατικών εταιρειών πρωτοπορούν και μας εντυπωσιάζουν ευχάριστα με αυτό που είναι και αυτά που προσφέρουν.

Και για να το καταφέρουν, οι άνθρωποί τους φροντίζουν να εφαρμόζουν λύσεις που ξεχωρίζουν και είναι αποτελεσματικές.

Advertisement
Advertisement

Μια τέτοια περίπτωση αφορά και στο σύστημα που καθαρίζει τις κάμερες που διαθέτουν τα μοντέλα της Hyundai και της Kia. Αυτές, δεν υπάρχουν απλώς για να βοηθούν τον οδηγό κατά τη διάρκεια της στάθμευσης (ή της αναχώρησης από το συγκεκριμένο χώρο).

Αποτελούν βασικό τμήμα του συστήματος που εν γένει ονομάζεται «ADAS» («Advanced Driver Assistance Systems») το οποίο προειδοποιεί και συνδράμει τον οδηγό. Στο άμεσο μέλλον, οι κάμερες που είναι προσαρμοσμένες στο αυτοκίνητο θα έχουν ακόμα ουσιαστικότερο ρόλο, καθώς θα αποτελούν τα «μάτια» του συστήματός αυτόνομης οδήγησης.

Advertisement

Μία απαραίτητη συνθήκη είναι ότι αυτές πρέπει να είναι καθαρές από σκόνη, λάσπη, νερό ή άλλου είδους σκουπίδια. Έτσι, τα στελέχη του Ομίλου Hyundai-Kia εξέλιξαν ένα σύστημα που διατηρεί τον φακό τους καθαρό συνεχώς.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στο ειδησεογραφικό πρακτορείο United Press International η εταιρεία δημιούργησε μια ενιαία μονάδα η οποία αποτελείται από την κάμερα η οποία βρίσκεται εντός ενός περιστρεφόμενου περιβλήματος. Αυτό διαθέτει στο εμπρός μέρος του έναν γυάλινο φακό ο οποίος την προστατεύει.

Advertisement

Όταν το σύστημα διαπιστώσει ότι ο εξωτερικός φακός έχει λερωθεί και εμποδίζεται η ευκρίνεια των εικόνων που λαμβάνει από το περιβάλλον, ψεκάζει τον εξωτερικό φακό με νερό και στη συνέχεια ακουμπά σε αυτόν ένας μικρός υαλοκαθαριστήρας.

Τότε, το εσωτερικό περίβλημα στο οποίο είναι εγκιβωτισμένη η κάμερα περιστρέφεται -μαζί και ο γυάλινος φακός. Έτσι, καθαρίζεται από οποιαδήποτε βρoμιά υπάρχει σε αυτόν, όπως και από το νερό που έχει προψεκαστεί επάνω του.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H Hyundai ανακοίνωσε καινούργια πλατφόρμα και νέα μοντέλα
Το Kia EV9 είναι το «Γερμανικό Πολυτελές Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2024»
Δοκιμή: Kia ΧCeed 1.5T Hybrid