Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτό είναι το νέο Kia K3

Ελλάδα 10:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτό είναι το νέο Kia K3

ΝΕΑ

Αυτό είναι το νέο Kia K3

ΝΕΑ

Λανσάρεται, επισήμως, ως sedan, με χαρακτηριστικά crossover, αλλά μοιάζει λίγο και με ένα fastback Polestar…

Advertisement
Advertisement

Η Kia παρουσίασε το ολοκαίνουργιο K3 σε μια ειδική εκδήλωση στην Πόλη του Μεξικού και σίγουρα προκαλεί συζητήσεις.

Όχι μόνο για το αν θα δούμε το αυτοκίνητο σε αγορές, όπως η ελληνική, κάτι που δεν έχει αποσαφηνιστεί, αλλά κυρίως για το ύφος και το συνδυαστικό design του.

Σχεδιασμένο για να «επαναπροσδιορίσει το τμήμα του υπο-συμπαγούς», το sedan διαθέτει σχέδιο εμπνευσμένο από crossover που μοιάζει πολύ με το Polestar 2.

Advertisement
Advertisement

Αυτό είναι κάπως κατάλληλο καθώς το μοντέλο στοχεύει να δείξει ότι «τα οχήματα αυτά, μπορούν να προσφέρουν μια ανταποδοτική εμπειρία παρόμοια με οχήματα premium κατηγορίας».

O Κορεάτης κατασκευαστής υιοθετεί μια λεπτή μάσκα Tiger Nose που πλαισιώνεται από σαρωμένους προβολείς που ρέουν σε κομψά φώτα ημέρας.

Οι αγοραστές που αναζητούν μια πιο σπορ εμφάνιση μπορούν να επιλέξουν το K3 GT-Line, το οποίο έχει πιο επιθετικό μπροστινό προφυλακτήρα και μεγαλύτερες ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών. Η έκδοση ξεχωρίζει επίσης από δύο επιθετικές απολήξεις της εξάτμισης.

Advertisement

Το K3 έχει μήκος 4.545 mm, πλάτος 1.765 mm και ύψος 1.475 mm με μεταξόνιο που εκτείνεται σε 2.670 mm.

Advertisement

Μοντέρνο εσωτερικό

Η πολυτελής σχεδίαση συνεχίζεται στην καμπίνα, η οποία υιοθετεί μια μινιμαλιστική αισθητική και κομψές πινελιές. Οι οδηγοί θα βρουν επίσης ένα τιμόνι δύο ακτίνων, εμπνευσμένο από αυτό του EV6 .

Άλλα χαρακτηριστικά, περιλαμβάνουν ένα ψηφιακό ταμπλό οργάνων και ένα διαθέσιμο σύστημα ψυχαγωγίας 10,25 ιντσών με Android Auto και Apple CarPlay. Συνδυάζονται με αυτόματο σύστημα ελέγχου κλιματισμού δύο ζωνών, σύστημα φωτισμού περιβάλλοντος 64 χρωμάτων, πίσω αεραγωγούς και θύρες φόρτισης USB-C μπροστά και πίσω.

Advertisement

Στο Μεξικό, τα στάνταρ χαρακτηριστικά ασφαλείας περιλαμβάνουν έξι αερόσακους, ηλεκτρονικό έλεγχο ευστάθειας και φρένα ABS. Αυτό είναι πολύ απλό, αλλά το K3 θα προσφέρεται με μια ποικιλία συστημάτων υποβοήθησης οδηγού, όπως Front Collision-Avoidance Assist, Blind-Spot Collision-Avoidance Assist, Rear Cross-Traffic Collision-Avoidance Assist και Lane Keeping Assist.

Γκάμα κινητήρων

Κάτω από το καπό, υπάρχει ένας τετρακύλινδρος 1,6 λίτρων που αποδίδει 121 ίππους. Μπορεί να συνδυαστεί είτε με χειροκίνητο έξι σχέσεων, είτε με αυτόματο εξατάχυτο.

Αν αυτό δεν είναι αρκετά ισχυρό, το K3 GT-Line έχει τετρακύλινδρο 2,0 λίτρων με 150 ίππους. Συνδέεται με αυτόματο κιβώτιο έξι σχέσεων, με χειριστήρια ταχυτήτων (paddles).

Το 2024 Kia ​​K3 θα κατασκευαστεί στο Νουέβο Λεόν του Μεξικού και θα προσφέρεται σε «επιλεγμένες αγορές», ξεκινώντας από το τέλος του τρέχοντος έτους. Ωστόσο, «λεπτομέρειες σχετικά με τις ημερομηνίες κυκλοφορίας και τις προδιαγραφές του μοντέλου θα ανακοινωθούν από κάθε χώρα, εν ευθέτω χρόνο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Συγκριτική δοκιμή: Kia Niro 1.6 HEV vs Toyota Corolla Cross 2.0 Hybrid AWD-i
Ηλεκτροπληξία για χάρη του Kia EV9 (+video)
Το Kia Spοrtage γίνεται 30!