Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πώς θα είναι το νέο Kia EV9; (+video)

Ελλάδα 16:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πώς θα είναι το νέο Kia EV9; (+video)

ΝΕΑ

Πώς θα είναι το νέο Kia EV9; (+video)

ΝΕΑ

Το EV9 θα είναι το κορυφαίο αμιγώς ηλεκτροκίνητο SUV τής Kia και πλησιάζει η ώρα της επίσημης παρουσίασής του. Παρόλα αυτά, η σχεδίασή του παραμένει άγνωστη, προς το παρόν.

Advertisement
Advertisement

Η οπτική πληροφόρηση που έχουμε ως τώρα για το Kia EV9 προέρχεται από τα καμουφλαρισμένα πρωτότυπα και από κάποιες εντυπώσεις σχεδιαστών για το πώς πιθανόν να είναι το αμάξωμά του. Εντούτοις, αυτά δεν μας αφήνουν να καταλάβουμε πολλά για τη μορφή του.

Ωστόσο, πρόσφατα οι συντελεστές της ρωσικής ιστοσελίδας Kolesa.ru συγκέντρωσαν όλες τις πληροφορίες που υπάρχουν ως τώρα και δημιούργησαν κάποιες εικόνες όσο πιο αντιπροσωπευτικές. Σε αυτές, μπορούμε να δούμε την (πιθανολογούμενη) μορφή τού νέου αμιγώς ηλεκτροκίνητου SUV.

Advertisement
Advertisement

Έτσι, διακρίνουμε ότι το αμάξωμά του είναι τετραγωνισμένο, επίμηκες, τα παράθυρα στο πίσω μέρος σχηματίζουν σχετικά έντονη γωνία και οι θόλοι ευμεγέθεις. Πάντως, οι τελευταίοι πιθανόν να μην είναι τόσο προτεταμένοι στο μοντέλο παραγωγής.

Τα εμπρός φώτα διαφέρουν από εκείνα του πρωτότυπου αλλά τα πίσω είναι σχεδόν ταυτόσημα με αυτού. Οι εξωτερικές χειρολαβές των θυρών ενσωματώνονται στο αμάξωμα και οι προφυλακτήρες συμβάλλουν στη δυναμική εμφάνισή του αμαξώματος.

Advertisement

Όπως είναι γνωστό, το EV9 θα βασίζεται στην πλατφόρμα «E-GMP», η οποία χρησιμοποιήθηκε από την Kia για πρώτη φορά στο EV6, και θα είναι προσαρμοσμένη στα δεδομένα του μεγάλων διαστάσεων SUV μοντέλου. Το EV9 βρίσκεται στο τελικό στάδιο δοκιμών εξέλιξής του, οι οποίες πραγματοποιούνται στη Νότια Κορέα. Η μέγιστη αυτονομία του υπολογίζεται να φτάνει περίπου τα 485 χλμ. και επίσημη παρουσίασή του αναμένεται να γίνει στις αρχές της επόμενης χρονιάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
KIA EV6: Οι δυνατότητες του infotainment (+video)
Οδηγοί προσοχή: Κάλεσμα για κλοπές των Kia μέσω Tik Tok (+video)
Αύξηση πωλήσεων για την Kia Europe

Advertisement