Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΟΡΑ

Αύξηση πωλήσεων για την Kia Europe

Ελλάδα 8:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αύξηση πωλήσεων για την Kia Europe

ΑΓΟΡΑ

Αύξηση πωλήσεων για την Kia Europe

ΑΓΟΡΑ

Επίσημα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA) αποκαλύπτουν ότι η Kia συνεχίζει να αψηφά την πτωτική τάση της αγοράς για τις πωλήσεις νέων οχημάτων, καταγράφοντας ανάπτυξη 16,8% στην ευρωπαϊκή αγορά επιβατικών αυτοκινήτων που συρρικνώθηκε κατά 13,7% στο πρώτο εξάμηνο του 2022, από την αρχή του έτους.

Advertisement
Advertisement

Πόσο ανέβηκε το ποσοστό της Kia στις πωλήσεις; Που υπήρχε μεγαλύτερη αύξηση και τέλος ποια μοντέλα έφεραν την άνοδο παρά την πτωτική πορεία της αγοράς;

Σε όλη την ΕΕ, την ΕΖΕΣ και το Ηνωμένο Βασίλειο, η Kia κατέγραψε πωλήσεις 293.364 μονάδων, διατηρώντας την σταθερά στη λίστα των κορυφαίων 10 κατασκευαστών αυτοκινήτων με τις καλύτερες επιδόσεις. Αυτό αντιπροσωπεύει ένα εντυπωσιακό μερίδιο αγοράς 5,2% από τις αρχές του έτους μέχρι σήμερα που οφείλεται σε μεγάλο ποσοστό και από την είσοδο πολλών νέων ηλεκτροκίνητων μοντέλων.

Advertisement
Advertisement

Ο Jason Jeong, Πρόεδρος της Kia Europe, δήλωσε: «Η ευρωπαϊκή αγορά επιβατικών αυτοκινήτων παραμένει πολύπλοκη, παρουσιάζοντας στους κατασκευαστές πρωτόγνωρες προκλήσεις. Η γκάμα της Kia μεταμορφώνεται καθώς εφαρμόζουμε τη στρατηγική μας να γίνουμε ένας έξυπνος πάροχος κινητικότητας και τα σημερινά στοιχεία πωλήσεων αποδεικνύουν τη συνεχή θετική ανταπόκριση των καταναλωτών. Πρόσφατα λανσάραμε μια ολοκαίνουργια έκδοση του ηλεκτρικού μοντέλου μας με τις μεγαλύτερες πωλήσεις, του Niro, και έχουμε απόλυτη πεποίθηση ότι αυτό το μοντέλο, δίπλα στη μελλοντική μας σειρά προϊόντων EV, θα μας βοηθήσει να διατηρήσουμε την αυξανόμενη παρουσία μας στην Ευρωπαϊκή αγορά».

Τα μοντέλα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις της Kia το πρώτο εξάμηνο του έτους ήταν το νέο Sportage, η σειρά Niro και η οικογένεια Ceed. Πάνω από το ένα τρίτο των πωλήσεων της Kia προήλθε από ηλεκτροκίνητα μοντέλα, με  το ηλεκτρικό Niro να αποτελεί το κορυφαίο μοντέλο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Kia Sportage: Πεντάστερο στo Euro NCAP (+video)
Επίσημο: Το ανανεωμένο Kia XCeed (+video)
Kia Niro EV, αναλύοντας την εξωτερική σχεδίαση (+video)