Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Καλούν μέσω Tik Tok και κλέβουν το αυτοκίνητο (+video)

Ελλάδα 20:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Καλούν μέσω Tik Tok και κλέβουν το αυτοκίνητο (+video)

ΝΕΑ

Καλούν μέσω Tik Tok και κλέβουν το αυτοκίνητο (+video)

ΝΕΑ

Το κακό με τα social media όσο πάει και χειροτερεύει. Κάθε τόσο εμφανίζεται και μία νέα τρελή ιδέα, η οποία προκύπτει από το πουθενά και ξαφνικά δημιουργεί ένα trend που σε κάποιες περιπτώσεις μόνο προβλήματα δημιουργεί.

Advertisement
Advertisement

Η νέα τρέλα αφορά ένα challenge όπως λέγονται και αυτή τη φορά σχετίζεται με παλαιότερα αυτοκίνητα κατά κύριο λόγο της Kia και λιγότερο της Hyundai. Ονομάζεται “Kia Challenge” και διακινείται μέσω του Tik Tok αλλά και του YouTube προς το παρόν μόνο στις ΗΠΑ.

Το «Kia Challenge» δείχνει στους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης πώς να κλέψουν κάποια συγκεκριμένα μοντέλα Kia και Hyundai αφαιρώντας απλώς το πλαστικό κάλυμμα κάτω από την κολόνα του τιμονιού και χρησιμοποιώντας ένα καλώδιο USB.

Το θέμα αρχικά κυκλοφόρησε και διαδόθηκε στο Μιλγουόκι, όπου ήδη υπήρχε μία ομάδα νεαρών ως “Kia Boys”, οι οποίοι έχουν γίνει γνωστοί για κλοπές αυτοκινήτων και επικίνδυνη οδήγηση σε διάφορα “παιχνίδια” που σκαρφίζονται.

Advertisement
Advertisement

Πάντως δεν είναι μόνο στο Μιλγουόκι που εμφανίζεται αυτό το φαινόμενο. Σε συγκεκριμένη περιοχή στην Φλόριντα, το αστυνομικό τμήμα επισημαίνει ότι τα 23 από τα 56 αυτοκίνητα που κλάπηκαν τον τελευταίο μήνα είναι μοντέλα της Kia και της Hyundai, από το 2021 και παλαιότερα. Μάλιστα, συνέστησαν στους οδηγούς αυτών των αυτοκινήτων να λάβουν έξτρα μέτρα προφύλαξής τους.

Χαρακτηριστικό είναι επίσης ότι τα άτομα που συμμετέχουν σε αυτό το challenge είναι μεταξύ 14 και 17 ετών. Το θέμα αρχίζει και παίρνει διαστάσεις σε όλη την χώρα, με την Πολιτεία της Μινεσότα να αναφέρουν αύξηση 1.300% στις κλοπές των Kia και 854% σε κλοπές των Hyundai.

Αν και προς το παρόν το θέμα αφορά μόνο τις ΗΠΑ, είναι γνωστό ότι όλα αυτά τα νέα ήθη που διαμορφώνουν τα social media τρέχουν με ταχύτητα φωτός από το ένα μέρος στο άλλο.

Advertisement


ΑΚΟΜΑ:
Πήγαν για κλοπή αλλά τα βρήκαν «μπαστούνια» (+video)
«The… κόπανοι» στην πραγματική ζωή: Κλέφτες με Tesla…
Κλόπες αυτοκινήτων – Με μόλις 10 ευρώ το σώζεις

Advertisement