Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το πολυτελές Kia EV9 θα έρθει και στα μέρη μας

Ελλάδα 17:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το πολυτελές Kia EV9 θα έρθει και στα μέρη μας

ΝΕΑ

Το πολυτελές Kia EV9 θα έρθει και στα μέρη μας

ΝΕΑ

Τί και αν προοριζόταν αρχικά για την αγορά της Αμερικής; Η τάση για ηλεκτρικά SUV και η καλή εικόνα για τη μάρκα στην Ευρώπη, φέρνει το EV9 και στη γηραιά ήπειρο.

Advertisement
Advertisement

Το πρωτότυπο EV9 έκανε για πρώτη φορά την εμφάνιση του το 2021 στο σαλόνι αυτοκινήτου του Los Angeles και η έκδοση παραγωγής αναμένεται να αποτελέσει τη ναυαρχίδα της κορεατικής εταιρείας.

Μάλιστα οι άνθρωποι της Kia θεωρούν ότι μπορούν να πειραματιστούν λιγάκι παραπάνω διατηρώντας αρκετά στοιχεία του concept car και στην έκδοση που θα δούμε στους δρόμους. Πότε θα συμβεί αυτό; Στην Ευρώπη θα δούμε τη ναυαρχίδα της Kia μέσα στο 2023 (κατά πάσα πιθανότητα μέσα στο δεύτερο εξάμηνο), αφού πρώτα ανοίξει το δρόμο το μικρότερο EV6 που λανσάρεται ήδη με τη μπέρτα του αυτοκινήτου της χρονιάς.

Advertisement
Advertisement

Όσον αφορά στο concept, στο μπροστινό μέρος, σήμα κατατεθέν του μεγάλου SUV είναι τα ριζοσπαστικά LED φώτα σε σχήμα “L” που αγκαλιάζουν κάποια σώματα σε pixel μοτίβο. Στο προφίλ εδρεύουν μεγάλες ζάντες και φουσκωμένα φτερά που προσδίδουν στο EV9 Concept έναν επιβλητικό χαρακτήρα.

Για το τελευταίο φροντίζουν και τα πίσω φώτα σε σχήμα ανεστραμμένου “Y”, όπως και η διακριτική αεροτομή. Στο εσωτερικό έχει υιοθετηθεί μια μίνιμαλ φιλοσοφία με μεγαλύτερο highlight την ενιαία μακρόστενη οθόνη που εκτελεί χρέη ψηφιακού πίνακα οργάνων και συστήματος πολυμέσων.

Το ηλεκτρικό SUV αναμένεται να τεθεί αντιμέτωπο με premium ανταγωνιστές όπως η Mercedes EQC και η ΒΜW iX, αλλά και με πιο… ταπεινούς ηλεκτρικούς εκπροσώπους ανάλογα με την τιμή αγοράς με την οποία θα διατεθεί. Το μήκος του φθάνει τα 4,930 μέτρα (μεταξόνιο 3,1 μέτρα) και βασίζεται στην πλατφόρμα E-GMP του ομίλου της Hyundai Motor Company.

Advertisement

Το EV9 αναμένεται να έχει εξαιρετικές δυνατότητες όσον αφορά το ηλεκτρικό του σύστημα, καθώς σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, θα υπάρχει δυνατότητα φόρτισης ως και 350 kW για τον «ανεφοδιασμό» της μπαταρίας από το 10 στο 80% σε περίπου 20 λεπτά. Παράλληλα η αυτονομία του θα έχει αρκετά μεγάλο εύρος (ανάλογα με την έκδοση ηλεκτροκινητήρα και μπαταρίας), κάτι που θα προσελκύσει και το δύσπιστο αγοραστικό κοινό της κατηγορίας.

Advertisement

Το EV9 που χρησιμοποιεί σε μεγάλο βαθμό (στο δάπεδο και στην καμπίνα) ανακυκλώσιμα υλικά, θα παρέχει τη δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης Eπιπέδου 3, ενώ για πρώτη φορά οι Κορεάτες σκέφτονται να βάλουν το παιχνίδι τις online αγορές για το infotainment system.

Έτσι η Kia δείχνει πιστή στο πλάνο της για εξηλεκτρισμό στη γκάμα της με την έλευση δεκατεσσάρων EV’s μέχρι το 2027, τα δύο εκ των οποίων θα είναι pick-up και ένα εντελώς νέο μοντέλο.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
To Kia EV6 είναι το Ευρωπαϊκό Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2022
Kia EV6: Διάκριση στο Trophée de L’argus 2022
Δοκιμή: Kia EV6 Long Range AWD