Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Kia EV6 GT… κοντράρει το Audi RS 3 (+video)

Ελλάδα 20:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Kia EV6 GT… κοντράρει το Audi RS 3 (+video)

ΝΕΑ

Το Kia EV6 GT… κοντράρει το Audi RS 3 (+video)

ΝΕΑ

Ποιος είναι ο νικητής σε μία κόντρα μεταξύ ενός σπορ Audi με κινητήρα εσωτερικής καύσης και ενός ηλεκτρικού crossover της Kia;

Advertisement
Advertisement

Το Kia EV6 GT αντιμετωπίζει το Audi RS 3 και το αποτέλεσμα, αφήνει ανάμεικτα συναισθήματα

Ανεξάρτητα από το ποια μπορεί να είναι η προτίμησή σας, το EV6 GT και το RS 3 έχουν σχεδόν παρόμοια τιμή (στην Αγγλία) και τα δύο διαθέτουν αρκετή ισχύ για να κάνουν τις καθημερινές σας μετακινήσεις πιο ενδιαφέρουσες. Αλλά να πώς τα καταφέρνουν ο ένας εναντίον του άλλου.

Το Kia EV6 GT έχει διπλό ηλεκτροκινητήρα και απόδοση 583 ίππους αυτονομία 423 χιλιόμετρα, κάνει το 0-100 χλμ/ώρα σε 3,5 δευτερόλεπτα και μπορεί να φτάσει σε τελική ταχύτητα τα 260 χλμ/ώρα. Ζυγίζει περίπου 2.200 κιλά και έχει και τετρακίνηση.

Advertisement
Advertisement

Στην άλλη πλευρά του διαδρόμου βρίσκεται το Audi RS 3. Το γερμανικής κατασκευής μοντέλο διατήρησε την πεντακύλινδρη «καρδιά» του. Η υπερτροφοδοτούμενη μονάδα των 2,5 λίτρων που κρύβεται κάτω από το καπό αποδίδει 406 ίππους αλλά έχει το πλεονέκτημα του μικρότερου βάρους παρά την τετρακίνηση. Το hatchback φτάνει τα 1.570 κιλά και έχει τελική ταχύτητα 290 χλμ/ώρα.

Advertisement

Για τις ανάγκες του video η… κόντρα έγινε σε αεροδιάδρομο με τους οδηγούς να κάνουν δύο προσπάθειες. Η στιγμιαία ροπή και η έντονη επιτάχυνση του Kia έδωσαν ένα πλεονέκτημα ενάντια στο Audi αλλά δείτε το video για να μάθετε τον νικητή.

Advertisement

Εδώ όμως έρχεται στο μυαλό μας μία ερώτηση που δεν είναι τόσο εύκολο να απαντηθεί. Ένα ηλεκτροκίνητο όχημα μπορεί να αντικαταστήσει ένα πεντακύλινδρο hatchback ως διασκεδαστικό και πιο ενδιαφέρον καθημερινό αυτοκίνητο;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Μία… κόντρα για γερά πορτοφόλια (+video)
Μπορεί η Porsche 918 Spyder να κερδίσει μια KTM MotoGP; (+video)
Δείτε την κόντρα μιας Hayabusa με μια Aventador SVJ (+video)

Advertisement