Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πως η Tesla μειώνει κι άλλο τις τιμές των μοντέλων της

Ελλάδα 23:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πως η Tesla μειώνει κι άλλο τις τιμές των μοντέλων της

ΝΕΑ

Πως η Tesla μειώνει κι άλλο τις τιμές των μοντέλων της

ΝΕΑ

Έπειτα από μια διαδοχικότητα μειώσεων και επαναυξήσεων στις τιμές των μοντέλων της, η Tesla τις μειώνει για μια ακόμα φορά ακολουθώντας μια άλλη πρακτική.

Advertisement
Advertisement

Οι υπόλοιπες αυτοκινητοβιομηχανίες προσπαθούν να μιμηθούν την Tesla αναφορικά με τον τρόπο κατασκευής των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων και αυτή να τις μιμηθεί, αντίστοιχα, σε μεθόδους που χρησιμοποιούν παραδοσιακά.

Όπως έγινε γνωστό, πρόσφατα, τα στελέχη της αμερικανικής εταιρείας αποφάσισαν να ακολουθήσουν την πρακτική του Μάρκετινγκ Συστάσεων. Εν ολίγοις, να κάνει τους ήδη πελάτες της να πείσουν γνωστούς και φίλους τους να αγοράσουν και αυτοί ένα μοντέλο της.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, οι καινούργιοι πελάτες οι οποίοι θα προτιμήσουν ένα μοντέλο της Tesla θα το αποκτήσουν σε μικρότερη τιμή ή θα τους παρασχεθεί μια υπηρεσία για την οποία θα έπρεπε να πληρώσουν, σε διαφορετική περίπτωση.

Advertisement
Advertisement

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Tesla, οι νέοι πελάτες στις ΗΠΑ που θα επιλέξουν ένα Model 3 ή ένα Model Y για το επόμενο αυτοκίνητό τους θα έχουν μείωση στην τιμή αγοράς κατά 500 δολάρια (περίπου 455 ευρώ, τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία), όπως και τρεις μήνες δωρεάν χρήση του συστήματος αυτόνομης οδήγησης «Full Self-Driving».

Στην Κίνα, για τα ίδια μοντέλα, η μείωση τιμής θα είναι 3.500 γιουάν (περίπου 442 ευρώ, τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία), ενώ στο Ηνωμένο Βασίλειο το αντίστοιχο όφελος για τον αγοραστή θα είναι 500 λίρες στερλίνες (περίπου 585 ευρώ, τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία), για τα ίδια μοντέλα της. Για τα Model S και Model X, η μείωση θα είναι 1.000 λίρες στερλίνες (περίπου 1.170 ευρώ, τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία).

Advertisement

Ουσιαστικά, η Tesla δεν μειώνει αριθμητικά τις λιανικές τιμές των μοντέλων της αλλά κάνει προσφορές και εκπτώσεις για να δώσει κίνητρο σε καινούργιους πελάτες της οι οποίοι θα έχουν πειστεί από κάποιον ο οποίος έχει ήδη ένα αυτοκίνητό της.

Advertisement

Ο Ίλον Μάσκ έχει δηλώσει ότι ο νέος στόχος της εταιρείας είναι να αυξήσει τον όγκο των πωλήσεών της, βάζοντας το κέρδος ανά πωλούμενο όχημα σε δεύτερη μοίρα.

Αυτός επετεύχθη καθώς το πρώτο εξάμηνο του έτους η Tesla αύξησε τις πωλήσεις της παγκοσμίως σε σημαντικό βαθμό, ιδίως το δεύτερο τρίμηνο, ξεπερνώντας τις προβλέψεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ντου της Tesla στην Ελλάδα
Μην υποτιμήσεις ποτέ αυτό το Tesla! (+video)
Ο πρώτος φορητός… καταψύκτης για Tesla

Advertisement