Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ντου της Tesla στην Ελλάδα

Ελλάδα 2:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ντου της Tesla στην Ελλάδα

ΝΕΑ

Ντου της Tesla στην Ελλάδα

ΝΕΑ

Αλλάζει τα δεδομένα η Tesla στην Ελλάδα με μία μεγάλη επένδυση…

Advertisement
Advertisement

Ο μεγαλύτερος πονοκέφαλος όλων όσων χρησιμοποιούν ηλεκτρικά οχήματα είναι η φόρτιση αλλά και ο χρόνος που απαιτείται γι’ αυτήν.

Αν και οι περισσότεροι θεωρούν ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχουν σημεία φόρτισης , η αλήθεια είναι διαφορετική και πλέον ο καθένας μπορεί να το διαπιστώσει από διαθέσιμες εφαρμογές.

Ωστόσο ένα από τα προβλήματα που υπάρχουν είναι η ταχυφόρτιση ή ακόμα καλύτερα και πιο κατανοητά, η… πολύ γρήγορη ταχυφόρτιση. Αυτή τη στιγμή οι περισσότεροι ταχυφορτιστές που υπάρχουν κυρίως στο εθνικό οδικό δίκτυο φορτίζουν με ταχύτητες 50kW. Η ταχύτητα μπορεί να είναι μεγάλη, όχι όμως τόση, όση θα ήθελε ο χρήστης του ηλεκτρικού οχήματος που ταξιδεύει και θέλει να «ξεμπερδέψει» γρήγορα για να συνεχίσει το δρόμο του.

Advertisement
Advertisement

Τη λύση έχουν αρχίσει να δίνουν υπερταχυφορτιστές με ταχύτητες 300kW, που ήδη έχουν τοποθετηθεί και καλύπτουν τις ανάγκες αρκετά γρήγορα. Έτσι, σε 15-30 λεπτά, πολλά ηλεκτρικά οχήματα μπορούν να φορτίσουν τις μπαταρίες και ο χρήστης να συνεχίσει χωρίς καθυστερήσεις το δρόμο του.

Από την πλευρά της η Tesla που διαθέτει στη γκάμα της μόνο ηλεκτρικά μοντέλα, έχει τοποθετήσει τους δικούς της superchargers, όπως τους ονομάζει, με τις ταχύτητες να αγγίζουν και να ξεπερνούν οριακά τα 250kW. Τέτοιοι φορτιστές υπάρχουν στην Αθήνα, στον Ψαθόπυργο (Πάτρα) στην Αταλάντη και στη Λάρισα.

Στόχος όλη η Ελλάδα

Advertisement

Ωστόσο τα σχέδια της αμερικάνικης φίρμας για την Ελλάδα είναι να τοποθετηθούν ακόμα περισσότεροι superchargers προκειμένου να καλυφτεί όλο το εθνικό οδικό δίκτυο, κατ’ επέκταση και οι ανάγκες των ιδιοκτητών. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι επόμενες κινήσεις είναι η εγκατάσταση στη Θεσσαλονίκη, κάτι που θα ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του έτους ή το αργότερα, αρχές του 2024.

Από εκεί και πέρα, συνέχεια θα έχουν τα Ιωάννινα και η Αλεξανδρούπολη, ενώ τέλος θα δούμε ταχυφορτιστές και στην Πελοπόννησο, μία γεωγραφική περιοχή όπου υπάρχει έλλειψη γρήγορης φόρτισης, δυσκολεύοντας σημαντικά τις μετακινήσεις όσων διαθέτουν ηλεκτρικά οχήματα.

Advertisement

Αξίζει να σημειώσουμε πως οι superchargers της Tesla εξυπηρετούν μόνο ιδιοκτήτες της μάρκας, ενώ η φόρτιση γίνεται χωρίς καμία χρέωση (προς το παρόν).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H Mercedes G 500 αποχαιρετά τον V8 με μια σπέσιαλ έκδοση
Το νέο Nissan Z Nismo αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο
Τα χιλιόμετρα στα μεταχειρισμένα γυρίζουν παντού…

Advertisement