Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πώς η Mercedes-Benz αντιγράφει την Tesla

Ελλάδα 15:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πώς η Mercedes-Benz αντιγράφει την Tesla

ΝΕΑ

Πώς η Mercedes-Benz αντιγράφει την Tesla

ΝΕΑ

Αυτή τη φορά δεν έχουμε να κάνουμε με ένα νέο ηλεκτρικό μοντέλο από τη Mercedes-Benz αλλά μια είδηση η οποία αφορά στις παροχές προς τους πελάτες της.

Advertisement
Advertisement

Η Mercedes-Benz έχει πλέον μια ευρεία γκάμα αμιγώς ηλεκτροκίνητων μοντέλων τα οποία φέρουν τη δεδομένη εταιρική ταυτότητα και τα υψηλά κριτήρια δημιουργίας της γερμανικής εταιρείας.

Βεβαίως, η εξέλιξη και παραγωγή καινούργιων μοντέλων είναι μέρος της διαδικασίας. Ένα άλλο σημαντικό τμήμα αυτής αφορά στο κομμάτι της εξυπηρέτησης και της παροχής υπηρεσιών προς τους πελάτες.

Έτσι, σε ό,τι αφορά στα αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα της, τα στελέχη της Mercedes-Benz αποφάσισαν να μιμηθούν το παράδειγμα της Tesla και να δημιουργήσουν το δικό τους δίκτυο δημόσιων ταχυφορτιστών. Η ονομασία του είναι «Mercedes-Benz High-Power Charging Network».

Advertisement
Advertisement

Όπως ανακοινώθηκε από τη γερμανική εταιρεία, η αρχή θα γίνει εντός του φθινοπώρου όπου θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους τρεις σταθμοί ταχυφόρτισης. Αυτοί θα είναι στη Γερμανία (Mannheim), στην Κίνα (Chengdu) και στις ΗΠΑ (Atlanta). Κάθε σταθμός θα διαθέτει έξι ταχυφορτιστές οι οποίοι θα έχουν ισχύ έως 400 kW.

Στο σχετικό επιχειρηματικό σχέδιο που ανακοίνωσε η Mercedes-Benz προβλέπεται ότι ως το τέλος της επόμενης χρονιάς θα δημιουργηθούν σε όλο τον κόσμο περισσότεροι από 2.000 σταθμοί, με απώτερο στόχο να ξεπεράσουν τις 10.000 ως το τέλος της δεκαετίας που διανύουμε.

Advertisement

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η εταιρεία, οι ταχυφορτιστές της θα μπορούν να εξυπηρετούν ηλεκτρικά οχήματα που διαθέτουν διαφορετικό σύστημα φόρτισης («CCS1», «CCS2», «NACS» και «GB/T»). Αυτό σημαίνει ότι θα είναι δυνατόν να εξυπηρετούνται και οχήματα άλλων αυτοκινητοβιομηχανιών.

Advertisement

Ο Φράντς Ράινερ, Διευθύνων Σύμβουλος της Mercedes-Benz Mobility AG, δήλωσε σχετικά: «Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η ηλεκτροκινητικότητα είναι το κλειδί για ένα βιώσιμο μέλλον, με μηδενική εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε τις υποδομές που θα προσφέρουν στα αμιγώς ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα αξιόπιστες και εύκολες επιλογές φόρτισης.

 »Υπό αυτόν το τρόπο, υποστηρίζουμε ενεργά το μετασχηματισμό στην ηλεκτρική μετακίνηση με το δίκτυο “Mercedes-Benz High-Power Charging Network”, επεκτείνουμε τις επιλογές φόρτισης και θέτουμε καινούργια στάνταρ στη διαδικασία.

»Θέλουμε να ενθαρρύνουμε τους πελάτες να αλλάξουν τα αυτοκίνητά τους με νέα, μηδενικής εκπομπής ρύπων ώστε να συμβάλλουν θετικά στην προστασία του περιβάλλοντος», κατέληξε ο Ράινερ.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πόσο κοστίζει στην Ελλάδα η Mercedes-AMG C 63 S E Performance;
Συγκριτική δοκιμή: BMW iX1 vs Tesla Model Υ vs Mercedes EQB
Τι θα αλλάξει στην ανανεωμένη Mercedes G-Class