ΝΕΑ

Επίσημο: Η ολοκαίνουργια Mercedes-Benz CLE

Ελλάδα 12:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Επίσημο: Η ολοκαίνουργια Mercedes-Benz CLE

ΝΕΑ

Επίσημο: Η ολοκαίνουργια Mercedes-Benz CLE

ΝΕΑ

Η CLE είναι ένα εντυπωσιακό μοντέλο δύο ταχυτήτων αφού θα αντικαταστήσει τόσο τη C-Coupe όσο και την E-Coupe.

Advertisement
Advertisement

Πρόκειται για ένα μεγάλο κουπέ που τοποθετείται στην luxury κατηγορία. Θεωρητικά αποτελεί τον διάδοχο της CLK που μετά από δύο γενιές τερματίστηκε το 2010.

Πρακτικά, η CLE έρχεται να αντικαταστήσει τα κουπέ των C-Class και E-Class με τη Mercedes να βρίσκει τη λύση για να συνεχίσει το παρόν στα σπορ δίπορτα.

Άλλωστε, τα πλάνα του CEO της εταιρίας, Ola Källenius, για τη μείωση του κόστους περιλαμβάνει τη συρρίκνωση της γκάμας με λιγότερα μοντέλα.

Advertisement
Advertisement

Σχεδιαστικά η CLE έχει μία πολύ δυναμική όψη και ένα πολύ συμπαγές ανάγλυφο. Μπροστά η “shark-nose” μάσκα είναι η γνωστή της μάρκας αλλά με μία πιο σπορ προσέγγιση που πλαισιώνεται από τους όμορφους και σχετικά μικρούς προβολείς.

Από το πλάι είναι έντονη η αεροδυναμική σιλουέτα με το σπορ στοιχείο να τονίζεται από τους μεγάλους τροχούς και τους μικρούς προβόλους. Αλλά και από το μακρύ καπό.

Advertisement

Αξιοσημείωτο είναι πως μιλάμε για ένα μεγάλο κουπέ αφού η CLE είναι μακρύτερη κατά 1,5 εκατοστά ακόμη και από την E-Coupe αγγίζοντας τα 4,85 μέτρα, όταν το μεταξόνιο είναι στα 2.865 χιλιοστά. Γενικότερα οι διαστάσεις είναι τόσο μεγάλες ώστε να μιλάμε για το πιο ευρύχωρο κουπέ της αγοράς. Ενδεικτικό είναι το πορτμπαγάζ των 420 λίτρων.

Advertisement

Όσο για το ταμπλό αυτό συνδυάζει στοιχεία που μας παραπέμπουν περισσότερο στη C-Class και στην GLC και λιγότερο στην E-Class. Έτσι, συναντάμε τη διάταξη με το μεγάλο ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών και τη μεγάλη κεκλιμένη touch-screen 11,9 ιντσών στην κεντρική κονσόλα. Τα πάντα “τρέχουν” στην πιο πρόσφατη εκδοχή του MBUX.

Το πίσω μέρος είναι ιδιαίτερα ελκυστικό ανάγοντας τη CLE ως ένα από τα ομορφότερα μεγάλα κουπέ που έχουμε δει έως τώρα. Ταυτόχρονα, τα παράθυρα στις πόρτες δεν έχουν πλαίσιο ως ένα αυθεντικό χαρακτηριστικό ενός πολυτελούς κουπέ.

Η γκάμα των κινητήρων περιλαμβάνει μοτέρ βενζίνης και ντίζελ, με την κίνηση στο πίσω άξονα ή και στους δύο με τετρακίνηση 4ΜATIC και 9άρια αυτόματα κιβώτια. Υπάρχει και ενεργητική τετραδιεύθυνση που στρίβει τους τροχούς του πίσω άξονα έως 2,5 μοίρες, ενώ υπάρχει και ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση.

Advertisement

Συνολικά υπάρχουν πέντε εκδόσεις κινητήρων. Είναι δύο δίλιτροι τετρακύλινδροι βενζίνης με ισχύ 204 και 258 ίππων στις εκδόσεις CLE 200/ CLE 200 4MATIC και CLE 300 4MATIC. Από πλευράς ντίζελ, υπάρχει η επίσης δίλιτρη CLE 220 d που αποδίδει 200 ίππους.

Ψηλότερα τοποθετείται η CLE 450 4MATIC που έχει έναν τρίλιτρο εξακύλινδρο σε σειρά με ισχύ 381 ίππων.

Αργότερα θα δούμε και μία plug-in υβριδική έκδοση που πιθανότατα θα έχει έναν ηλεκτροκινητήρα 100 kW που θα συνδυάζεται με το μοτέρ των 204 ίππων για μία συνδυασμένη ισχύ στους περίπου 310 ίππους. Μια μπαταρία 25 kWh θα προσφέρει αυτονομία για πάνω από 100 χιλιόμετρα. Επίσης, θα δούμε και AMG εκδόσεις.

Οι πωλήσεις της CLE θα ξεκινήσουν από τα τέλη του χρόνου. Αργότερα και μέσα στο 2024 θα ακολουθήσει και η κάμπριο έκδοση αμαξώματος που θα έχει μαλακή υφασμάτινη οροφή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ποιο νέο στοιχείο θα έχει η επόμενη S-Class
H Mercedes-Benz Vision One-Eleven δείχνει τις ηλεκτρικές AMG
Ποιος Ελληνας αγόρασε αυτή την υπέρ-Mercedes