Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πολυτελέστερη και πιο σύγχρονη η Mercedes-Benz V-Class

Ελλάδα 2:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πολυτελέστερη και πιο σύγχρονη η Mercedes-Benz V-Class

ΝΕΑ

Πολυτελέστερη και πιο σύγχρονη η Mercedes-Benz V-Class

ΝΕΑ

H επανασχεδίαση της V-Class αποτελεί ταυτόχρονα και ένα ορόσημο για το μοντέλο, σε όλες τις εκδοχές του. Η Mercedes-Benz θέτει τις βάσεις για τη μετατροπή του σε ένα από τα σημαντικότερα στην κατηγορία του.

Advertisement
Advertisement

V-Class, V-Class «Marco Polo», EQV, Vito, eVito: Πέντε παραλλαγές στο ίδιο μοντέλο της Mercedes-Benz. Ένα πολυτελές, πολυχρηστικό οικογενειακό αυτοκίνητο και όχημα μεταφοράς επιβατών, ένα ποιοτικό και σκληροτράχηλο βαν για τον επαγγελματία, αντιστοίχως.

Η γερμανική εταιρεία επανασχεδίασε το μοντέλο κάνοντάς το να είναι πιο σύγχρονο από ποτέ στην ως τώρα εμπορική πορεία του. Είναι η δεύτερη φορά που ανανεώνεται η παρούσα γενιά του (η τρίτη κατά σειρά), η οποία παρουσιάστηκε το 2014.

Εύλογα θα αναρωτηθεί κάποιος γιατί οι άνθρωποι της Mercedes-Benz δεν εξέλιξαν και δεν παρουσίασαν την καινούργια, καθώς έχουν περάσει εννέα χρόνια έκτοτε. Ο λόγος είναι ότι τους πρόλαβαν οι εξελίξεις στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία.

Advertisement
Advertisement

Η στροφή στην ηλεκτροκίνηση και η αλλαγή του στρατηγικού επιχειρηματικού σχεδίου (τουλάχιστον) μέχρι το τέλος της δεκαετίας που διανύουμε, έκανε τα στελέχη της να επαναπροσδιορίσουν τον ρόλο της V-Class και τη θέση της εντός της γκάμας των μοντέλων της.

Πλέον, αυτό που έχει αποφασιστεί ορίζεται από την παρουσίαση της καινούργιας πλατφόρμας «VAN.EA» («Van Electric Architecture»). Αυτή θα αποτελεί τη βάση για τη δημιουργία των μελλοντικών αμιγώς ηλεκτροκίνητων βαν της Mercedes-Benz και η εξέλιξή της αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2026.

Advertisement

Συνεπώς, τα στελέχη της εταιρείας έκριναν ότι με μια στοχευμένη ανανέωσή της, η V-Class θα παραμείνει επίκαιρη και ανταγωνιστική ως τότε και μέχρι την παρουσίαση της επόμενης, καινούργιας γενιάς του μοντέλου.

Advertisement

Κυρίως, όμως να παραμείνει πρακτική και χρηστική για όλους όσοι θέλουν να την αποκτήσουν στο χρονικό διάστημα αυτό και να είναι όσο το δυνατόν πιο σύγχρονη.

Οι αλλαγές
Το αμάξωμα της επανασχεδιασμένης V-Class είναι πλέον πιο «αιχμηρό» στο εμπρός μέρος του σε σχέση με ό,τι ίσχυε ως τώρα. Η διαμόρφωση της μάσκας, με το ευρύτερο πλαίσιο το οποίο εκτείνεται έως χαμηλά στον αναδιαμορφωμένο προφυλακτήρα, και τα επανασχεδιασμένα συγκλίνοντα φώτα (με προβολείς τεχνολογίας «Multibeam LED») δίνουν μια πιο έντονη εμφάνιση, συγκριτικά.

Advertisement

Επιπλέον, το μεγάλης διάσταση εταιρικό έμβλημα της Mercedes-Benz στο κέντρο αυτής δεν σε αφήνει να κάνεις λάθος περί τίνος πρόκειται. Μάλιστα, η εταιρεία δίνει τη δυνατότητα να είναι φωτιζόμενο το περίγραμμα του πλαισίου στη μάσκα, σε κάποιες εξοπλιστικές εκδόσεις της επανασχεδιασμένης V-Class, του Vito και των ηλεκτροκίνητων εκδοχών αυτών.

Στο πίσω μέρος, έχουν αλλάξει τόσο ο εκεί προφυλακτήρας όσο και τα φώτα τα οποία είναι τεχνολογίας LED και καλύπτονται από σχετικά σκουρόχρωμο πλαστικό. Στις V-Class, V-Class «Marco Polo» και EQV, δηλαδή τις επιβατικές εκδόσεις του μοντέλου, πάνω από το εταιρικό έμβλημα της εταιρείας υπάρχει και η ονομασία της, με ασημί γράμματα.

Το αμάξωμα θα διατίθεται σε μια γκάμα δώδεκα διαφορετικών χρωμάτων για να διαλέξουν οι υποψήφιοι αγοραστές. Οι τροχοί με τους οποίους θα διατίθεται το μοντέλο είναι διάστασης μεταξύ 17-19 ιντσών και έχουν σχεδιαστεί με τρόπο που να συμβάλλουν και στην αεροδυναμική, εκτός της αισθητικής.

Στο εσωτερικό
Η διαφοροποίηση εντός είναι ευρύτερη, σε σχέση με πριν. Το περιβάλλον -και κυρίως το ταμπλό- είναι σύννομο με την εικόνα των πρόσφατων μοντέλων της εταιρείας. Για πρώτη φορά στην ως τώρα ιστορία του μοντέλου έχουν τοποθετηθεί οι δύο έγχρωμες οθόνες 12,3 ιντσών οι οποίες συνυπάρχουν σε ενιαίο πλαίσιο.

Αυτές, διατίθενται στις επιβατικές εκδόσεις. Αντιθέτως, στις επαγγελματικές, δηλαδή στα Vito και eVito, στη θέση του πίνακα οργάνων υπάρχει οθόνη 5,5 ιντσών και η κεντρική οθόνη αφής είναι 10,25 ιντσών.

Σε όλες τις εκδόσεις του επανασχεδιασμένου μοντέλου διατίθεται στον βασικό εξοπλισμό το σύστημα πολυμέσων «MBUX», κάτι που γίνεται για πρώτη φορά στα Vito και eVito.

Επίσης, στην κονσόλα υπάρχει επιφάνεια ασύρματης φόρτισης κινητού τηλεφώνου και διαφορετικοί χρωματισμοί για τον εσωτερικό φωτισμό, οι οποίοι φτάνουν τους 64 σε αριθμό στη V-Class «Marco Polo».

Μιας και αναφερθήκαμε σε αυτή, που είναι η εκδοχή για όσους πραγματοποιούν συχνά εκδρομές στην ύπαιθρο, οι άνθρωποι της Mercedes-Benz προσπάθησαν να δώσουν έναν ακόμα πιο πολυτελή χαρακτήρα σε σχέση με πριν, αλλά και να έχουν οι επιβάτες την αίσθηση ότι βρίσκονται στο σπίτι τους.

Η διαμόρφωση του εσωτερικού του («Marco Polo») έχει γίνει με τρόπο που να προσφέρει οργανωμένη κουζίνα για το μαγείρεμα του φαγητού, χώρο ενδιαίτησης, ντουλάπα για την τοποθέτηση ρούχων και χώρο για να κοιμηθούν τέσσερα άτομα.

Κινητήρες
Η επανασχεδιασμένη V-Class στις επιβατικές εκδόσεις της θα διατίθεται με τον πετρελαιοκινητήρα των 1,9 λίτρων μέγιστης απόδοσης 163 ίππων, 190 ίππων και 239 ίππων αντίστοιχα. Επίσης, οι υποψήφιοι αγοραστές θα μπορούν να επιλέξουν είτε την πισωκίνητη είτε την τετρακίνηση έκδοση («4Matic»).

Στη «Marco Polo» διατίθεται και με τον ντίζελ των 1,7 λίτρων μέγιστης ισχύος 102 ίππων και 136 ίππων αντίστοιχα.

Το Vito εφοδιάζεται και με τους δύο πετρελαιοκινητήρες και σε όλες τις υπόλοιπες εκδοχές μέγιστης ιπποδύναμης, πλην της κορυφαίας των 239 ίππων.

Τέλος, η EQV και το eVito, δηλαδή οι αμιγώς ηλεκτροκίνητες εκδόσεις της επιβατικής και της επαγγελματικής εκδοχής, αντίστοιχα, διατίθενται σε δύο επιλογές αναφορικά με την ενεργειακή χωρητικότητα των μπαταριών τους: 66 kWh (ονομαστική, 60 kWh πραγματική) και 100 kWh (ονομαστική, 90 kWh πραγματική). Η μέγιστη ισχύς είναι 204 ίπποι και στις δύο περιπτώσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Μια Mercedes V-Class με πολυτέλεια πέντε αστέρων
Ανανεωμένο Mercedes Vito και eVito με αυτονομία 421 χλμ (+video)
Mercedes CLE Cabriolet: Οι πρώτες εικόνες