Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ίλον Μασκ: «Τα Tesla πρέπει να γίνουν καλύτερα από τα κουτάκια αναψυκτικών»!

Ελλάδα 0:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ίλον Μασκ: «Τα Tesla πρέπει να γίνουν καλύτερα από τα κουτάκια αναψυκτικών»!

ΝΕΑ

Ίλον Μασκ: «Τα Tesla πρέπει να γίνουν καλύτερα από τα κουτάκια αναψυκτικών»!

ΝΕΑ

Η αγωνία του Μασκ για την ποιότητα των αυτοκινήτων της εταιρίας του τον έκανε να δηλώσει ότι αν η Lego και τα κουτάκια αναψυκτικών μπορούν να φτιάχνονται καλά, το ίδιο θα πρέπει να κάνει και η Tesla.

Advertisement
Advertisement

Σε ένα email που διέρρευσε προς τους υπαλλήλους της Tesla, o Μασκ τόνισε τη σημασία της διατήρησης υψηλών προτύπων ποιότητας και ακρίβειας με το επερχόμενο μοντέλο Cybertruck.

Το email που διέρρευσε αποκαλύπτει τις σκέψεις του Μασκ σχετικά με την ανάγκη για σχολαστική προσοχή στη λεπτομέρεια λόγω του μοναδικού σχεδιασμού του Cybertruck, το οποίο διαθέτει ευθείες ακμές και φινίρισμα από ανοξείδωτο ατσάλι.

Ο Μασκ αναγνώρισε ότι η φύση του σχεδιασμού του Cybertruck, με τις αιχμηρές άκρες και τη μεταλλική επιφάνεια, κάνει εύκολα αντιληπτές οποιεσδήποτε ανοχές στο ταίριασμα των επιφανειών.

Advertisement
Advertisement

Τόνισε ότι όλα τα εξαρτήματα, τόσο της ίδιας της εταιρίας όσο και των προμηθευτών, πρέπει να σχεδιάζονται και να κατασκευάζονται με επίπεδο ακρίβειας κάτω των 10 μικρομέτρων.

Αυτό απαιτεί όλες οι διαστάσεις των εξαρτημάτων να προσδιορίζονται με ακρίβεια τρίτου δεκαδικού ψηφίου σε χιλιοστά, με τις ανοχές να μετρώνται σε μονοψήφιο αριθμό μικρομέτρων.

Ο Μασκ έκανε μια σύγκριση με προϊόντα όπως τα LEGO και τα κουτάκια αναψυκτικών, τα οποία επιτυγχάνουν τόσο υψηλά επίπεδα ακρίβειας στις διαδικασίες κατασκευής τους παρά το γεγονός ότι είναι είδη χαμηλού κόστους.

Advertisement

Το ηλεκτρονικό μήνυμα υποδηλώνει ότι η επίτευξη αυτής της ακρίβειας είναι απαραίτητη για τη διασφάλιση της άψογης προσαρμογής και του φινιρίσματος του Cybertruck, καθώς ακόμη και μικρές ατέλειες γίνονται ιδιαίτερα ορατές λόγω του σχεδιασμού του φορτηγού.

Advertisement

Δεν είναι η πρώτη φορά που εμφανίζεται ένα τέτοιο mail από τον Μάσκ. Το 2018, έστειλε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στους υπαλλήλους της Tesla, στο οποίο ανέφερε ότι οι σχεδιαστικές ανοχές του Model 3 ήταν ανώτερες από οποιοδήποτε άλλο αυτοκίνητο στην αγορά, αλλά είχε ως στόχο να βελτιώσει αυτές τις ανοχές κατά δέκα φορές.

Με την πάροδο των ετών, η Tesla έχει αντιμετωπίσει επικρίσεις για θέματα ποιότητας, αν και τα πρόσφατα προϊόντα, όπως το Model Y, έχουν παρουσιάσει βελτιώσεις από αυτή την άποψη.

Η διαρροή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου έρχεται πριν από την προγραμματισμένη έναρξη της επίσημης παραγωγής του Cybertruck από την Tesla, η οποία πρόκειται να πραγματοποιηθεί τις επόμενες εβδομάδες.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πλησιάζει η ώρα του Tesla Cybertruck
Επέλαση: Η MG ξεπέρασε την Tesla!
Tesla για Ελλάδα: Το τσάμπα… πέθανε