Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H ηλεκτρική Porsche Macan EV θα είναι πανίσχυρη (+video)

Ελλάδα 14:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

H ηλεκτρική Porsche Macan EV θα είναι πανίσχυρη (+video)

ΝΕΑ

H ηλεκτρική Porsche Macan EV θα είναι πανίσχυρη (+video)

ΝΕΑ

Η Porsche εξελίσσει πυρετωδώς την Macan EV η οποία αναμένεται να παρουσιαστεί εντός του 2024.

Advertisement
Advertisement

Η δημιουργία της αμιγώς ηλεκτρικής Macan δεν ήταν μια εύκολη διαδικασία, όπως αποδείχτηκε. Όχι επειδή λείπει η τεχνολογία και η τεχνογνωσία από την Porsche αλλά επειδή αφενός έπρεπε να τηρηθούν κάποιες ισορροπίες εντός του ομίλου Volkswagen και αφετέρου να λυθούν κάποια προβλήματα που αφορούν στην ανάπτυξη του λογισμικού που θα χρησιμοποιείται στο μοντέλο.

Ωστόσο, η εξέλιξή της συνεχίζεται και, σταδιακά, αποκαλύπτονται πληροφορίες οι οποίες αφορούν στο αυτοκίνητο. Όπως είναι ήδη γνωστό, η Macan EV βασίζεται στην πλατφόρμα «PPE» («Premium Platform Electric») την οποία έχει δημιουργήσει ο γερμανικός όμιλος. Αυτή είναι αρχιτεκτονικής 800 Volt και έχει μπαταρίες ιόντων λιθίου ενεργειακής χωρητικότητας 100 kWh οι οποίες στην κατάλληλη παροχή φορτίζουν από το 5 έως το 80% σε 25 λεπτά της ώρας.

Advertisement
Advertisement

Σε ό,τι αφορά στην ανάρτηση, θα αποτελείται από επανασχεδιασμένα διπλά ψαλίδια εμπρός και από διάταξη πολλαπλών συνδέσμων πίσω. Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, εκεί υπάρχει και ένα υποπλαίσιο στο οποίο έχει ενσωματωθεί ο πίσω ηλεκτροκινητήρας.

Με τη συγκεκριμένη συνδεσμολογία, αυτός αποτελεί «τμήμα» τής ανάρτησης, συμβάλλοντας στη ικανότητα απορρόφησης των κραδασμών και ενισχύοντας τα δυναμικά χαρακτηριστικά. Στις ισχυρότερες εκδόσεις τής αμιγώς ηλεκτρικής Macan θα υπάρχει το σύστημα «Porsche Torque Vectoring Plus», το οποίο λειτουργεί ως ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης στον πίσω άξονα.

Advertisement

Πέραν αυτών, η ανάρτηση «PASM» («Porsche Active Suspension Management») θα ενσωματώνει καινούργια αμορτισέρ, ηλεκτρονικά ελεγχόμενα, φυσικά, τα οποία θα διαθέτουν δύο βαλβίδες για να ενεργοποιούνται ταχύτερα, να ρυθμίζουν κατάλληλα τη σκληρότητά τους -βάσει της ανάγκης αποσβεστικότητας κάθε στιγμή- και να συνεισφέρουν καλύτερα στην οδική συμπεριφορά τού οχήματος.

Advertisement

Οι τροχοί της αμιγώς ηλεκτρικής Macan θα είναι έως 22 ίντσες και οι διαστάσεις των εμπρός και πίσω ελαστικών θα διαφέρουν, με τα πίσω να είναι μεγαλύτερα. Αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με την παρεχόμενη πρόσφυση ή τη γενικότερη αισθητική αλλά και για πρακτικούς λόγους.

Advertisement

Σύμφωνα με την Porsche, τα μεγαλύτερα ελαστικά πίσω συμβάλλουν στη διατήρηση της ισορροπίας του βάρους εμπρός πίσω κοντά στο ιδανικό 50:50. Για τον ίδιο λόγο, η εταιρεία θα διαθέτει τις ισχυρότερες εκδόσεις του μοντέλου με τον πίσω άξονα «Performance» ο οποίος συμβάλλει στη διατήρηση του βάρος τού οχήματος σε αναλογία 48:52 εμπρός πίσω.

Τέλος, σύμφωνα με όσα είναι γνωστά, η μέγιστη ισχύς τής αμιγώς ηλεκτροκίνητης Macan θα φτάνει τους 612 ίππους και η μέγιστη ροπή τα 1.000 Nm.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Έρχεται σπορ και φουλ υβριδική Porsche 911
Η ηλεκτρική Porsche Macan θα είναι πανίσχυρη
Το αυτοκίνητο των 220.000 ευρώ του Aleix Espargaro