Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επίσημο: Αυτή είναι η νέα Mercedes EQS SUV

Ελλάδα 14:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Επίσημο: Αυτή είναι η νέα Mercedes EQS SUV

ΝΕΑ

Επίσημο: Αυτή είναι η νέα Mercedes EQS SUV

ΝΕΑ

Η ηλεκτρική γκάμα της Mercedes-Benz γίνεται πιο πλούσια με ένα πολύ σημαντικό νέο μοντέλο.

Advertisement
Advertisement

Η SUV εκδοχή της EQS αποκαλύφθηκε και βάζει δύσκολα στα Tesla Model X και BMW iΧ.

Το ηλεκτρικό crossover βασίζεται στην EQS, με τις διαστάσεις να είναι αυξημένες όπως είναι φυσικό. Ειδικά το ύψος στην περίπτωση της SUV έχει αυξηθεί κατά 20 εκατοστά, ενώ το μήκος της ξεπερνά τα 5,125 εκατοστά, με το μεταξόνιο να φθάνει τα 3,21 μέτρα. Το νέο SUV της γερμανικής φίρμας είναι επταθέσιο, καθώς μία τρίτη σειρά καθισμάτων μπορεί να παρέχει δύο επιπλέον θέσεις. Ως πενταθέσιο προσφέρει 645 λίτρα για τις αποσκευές, ενώ σε επταθέσια διάταξη η διαφορά είναι μικρή καθώς χάνει μόλις 80 λίτρα σε χωρητικότητα. 

Advertisement
Advertisement

Από την επίσημη αποκάλυψη της, διακρίνουμε ότι στο προφίλ της EQS SUV δεσπόζουν μεγάλες αεροδυναμικές ζάντες πολλών ακτινών, η βασική γραμμή είναι ψηλά τοποθετημένη, ενώ η κλίση της οροφής προς τα πίσω είναι έντονη, ένα στοιχείο που ενισχύει τον δυναμισμό της.

Στο πίσω μέρος εδρεύουν ενοποιημένα φωτιστικά σώματα, ένα χαρακτηριστικό που αποτελεί σήμα κατατεθέν όλων των μοντέλων της οικογένειας EQ. Διατηρείται ξεκάθαρα η νέα ηλεκτρική σχεδιαστική «γλώσσα» της εταιρίας, με έμφαση κυρίως στη μάσκα και τα φωτιστικά σώματα τα οποία θα έχουν αρκετά κοινά στοιχεία με την ΕQS σεντάν.

Advertisement

Μεγάλη έμφαση δόθηκε στην διαμόρφωση του εσωτερικού, με ιδιαίτερα πολυτελή χαρακτηριστικά και θέσεις όπως προαναφέραμε για επτά επιβάτες. Τις εντυπώσεις κερδίζει και εδώ το τεράστιο ΜΒUX Hyperscreen με μία ενιαία επιφάνεια 56 ιντσών που καλύπτει από άκρη σε άκρη ολόκληρο το ταμπλό. Παράλληλα προσφέρονται όλα τα σύγχρονα τεχνολογικά στοιχεία που χαρακτηρίζουν την ΕQS με κάποιες μικρές βελτιώσεις και αναβαθμίσεις στο ψηφιακό της υπόβαθρο για χάρη της EQS SUV.

Advertisement

Η επιβλητική Mercedes θα διατεθεί στις εκδόσεις 450+, 450 4MATIC και την κορυφαία 580 4MATIC. Η πρώτη είναι πισωκίνητη με απόδοση 360 ίππους (568 Nm ροπή), η δεύτερη είναι τετρακίνητη με επίσης 360 ίππους (800 Nm ροπή) και η κορυφαία αποδίδει 544 ίππους και 858 Nm ροπής.

Όλες οι εκδόσεις εφοδιάζονται με μπαταρία ενεργειακής χωρητικότητας 107,8 kWh με στάνταρ 11άρι φορτιστή οnboard και 22άρι κατά παραγγελία, ενώ σε ταχυφορτιστή DC των 200 kW η EQS SUV είναι σε θέση να φορτίσει σε μεγάλο ποσοστό μέσα σε 31 λεπτά.  Η κατανάλωση ρεύματος σύμφωνα με τον κύκλο WLTP κυμαίνεται από 18,6 μέχρι και 24,0 kWh/100 χλμ., γεγονός που μεταφράζεται σε αυτονομία από 507 μέχρι και 660 χιλιομέτρων ανάλογα με την έκδοση και τις εκάστοτε συνθήκες.

Advertisement

Στο μπροστινό άξονα υπάρχουν τετραπλοί σύνδεσμοι, στον πίσω πολλαπλοί σύνδεσμοι, ενώ ως στάνταρ ενσωματώνεται αερανάρτηση AIRMATIC με αμορτισέρ μεταβαλλόμενης απόσβεσης. Τις γνωστές επιλογές Dynamic, Eco, Comfort, Sport, Individual και 4MATIC συμπληρώνει η επιλογή Offroad για καλύτερη συμπεριφορά σε περίπτωση που θέλει να… τσαλακώσει κανείς την όμορφη EQS SUV. Στο βασικό εξοπλισμό περιλαμβάνεται και τετραδιεύθυνση, με κύκλο στροφής από 11 έως και 11,9 μέτρα.

Η ηλεκτρική ναυαρχίδα της Mercedes-Benz θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του Sindelfingen. Το ίδιο και η S-Class νέας γενιάς, καθώς και όλη η οικογένεια EQ που αναμένεται να μεγαλώσει τα επόμενα χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
To IVI σύστημα infotainment της LG στην Mercedes EQS (+video)
Η Mercedes βιάζεται να παρουσιάσει τις ηλεκτρικές EQE και EQS
Η Mercedes EQS τα «βρήκε σκούρα» στο τεστ ταράνδου (+video)