Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έρχεται Smart της Brabus με 430 άλογα;

Ελλάδα 13:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έρχεται Smart της Brabus με 430 άλογα;

ΝΕΑ

Έρχεται Smart της Brabus με 430 άλογα;

ΝΕΑ

Η συνεργασία μεταξύ της Smart και της Brabus αναμένεται να αναβιώσει και στην ηλεκτρική εποχή, με εκρηκτικά αποτελέσματα.

Advertisement
Advertisement

Η συνύπαρξη των Smart με την Brabus οδήγησε τα προηγούμενα χρόνια σε μερικές πολύ δυνατές και σπορ εκδοχές του μικρού μοντέλου, που άφησαν το στίγμα τους σε όσους τα οδήγησαν.

Τώρα, στη νέα εποχή του Smart φαίνεται ότι ανοίγεται ένα νέο πεδίο δράσης και για τις δύο εταιρίες.

Το νέο Smart #1, το οποίο παρουσιάστηκε τον Απρίλιο, θα είναι ηλεκτρικό, θα κατασκευάζεται σε συνεργασία Mercedes-Benz και Geely και θα έχει αρχικό στόχο την κινέζικη αγορά.

Advertisement
Advertisement

Μέχρι τώρα δεν υπήρχαν πληροφορίες για κάποια πιο σπορ έκδοση, αν και στην Κίνα κυκλοφόρησαν φήμες ότι η Brabus έχει αναλάβει και πάλι να βάλει μια πιο σπορ διάσταση στο εντελώς διαφορετικής φιλοσοφίας νέο Smart.

Σε ό,τι αφορά την Brabus, έχει σταματήσει την παραγωγή των δικών της εκδόσεων των Smart και πουλά όσα έχουν μείνει στο στοκ των αποθηκών της. Το αν θα συνεχίσει με το νέο Smart εξαρτάται από το πόσο σπορ θέλουν να το κάνουν οι MercedesGeely.

Advertisement

Πάντως, στο Weibo, το κινέζικο Facebook, κυκλοφόρησαν εικόνες που ανάρτησε ένα χρήστης, η οποία δείχνει ένα Smart με αρκετές σπορ μετατροπές στο αμάξωμα και κάποιες αλλαγές στα μηχανικά μέρη όπως οι δαγκάνες των φρένων.

Οι φωτογραφίες εμφανίστηκαν πριν λίγες ημέρες και αφήνουν να εννοηθεί ότι το Smart θα έχει σίγουρα μια σπορ έκδοση, χωρίς όμως ακόμα να υπάρχει κάποια επίσημη αναφορά στην Brabus.

Advertisement

Σε πρώτη φάση, στις ευρωπαϊκές αγορές το Smart #1 θα έχει κίνηση μόνο στους πίσω τροχούς, με τον ηλεκτροκινητήρα να αποδίδει 272 ίππους, και ροπή 343 Nm με το βάρος να είναι στα 1.820 κιλά. Η μπαταρία θα είναι χωρητικότητας 66 kWh.

Η σπορ έκδοση με την σφραγίδα της Brabus θα μπορούσε να αποκτήσει έναν ακόμα ηλεκτροκινητήρα στους εμπρός τροχούς, με την συνολική ισχύ να φθάνει έως και τα 430 άλογα. Αυτό που λείπει είναι η τελική επιβεβαίωση ότι θα έχει την επίσημη εμπλοκή και τα σήματα της Brabus.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πόσο θα κοστίζει το νέο Smart #1;
Επίσημο: Αυτό είναι το νέο Smart #1
Με επιλογές μπαταρίας και τετρακίνηση το νέο Smart #1