Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πιθανόν μόνο ηλεκτρική η επόμενη Maserati Levante

Ελλάδα 21:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πιθανόν μόνο ηλεκτρική η επόμενη Maserati Levante

ΝΕΑ

Πιθανόν μόνο ηλεκτρική η επόμενη Maserati Levante

ΝΕΑ

Υπό το πρίσμα μετατροπής τής Maserati σε μια εταιρεία που θα κατασκευάζει αμιγώς ηλεκτρικά καινούργια μοντέλα από το 2030 και έπειτα, το μεγάλων διαστάσεων πολυτελές SUV της δεν θα μπορούσε να εξαιρεθεί.

Advertisement
Advertisement

Ως μέλος του Ομίλου Stellantis, η Maserati θα πρέπει να ακολουθήσει το επιχειρηματικό στρατηγικό σχέδιο το οποίο ονομάζεται «Dare Forward 2030». Έτσι, η ιταλική εταιρεία έπρεπε να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα και να προγραμματίσει την εξέλιξη και παραγωγή νέων αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων της.

H Maserati, το έπραξε ήδη, ως γνωστόν. Η ανανέωση της γκάμας των μοντέλων της συνδυάστηκε με την παραγωγή τής GranTurismo Folgore, του πρώτου αμιγώς ηλεκτροκίνητου αυτοκινήτου της και η συνέχεια θα είναι δυναμική και σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Advertisement
Advertisement

Η εταιρεία έχει προγραμματίσει την εξέλιξη και κατασκευή αντίστοιχων εκδόσεων και για τα υπόλοιπα μοντέλα της. Συνεπώς, οι Grecale Folgore, GranCabrio Folgore ακόμα και η MC20 Folgore, θα ενταχθούν στην γκάμα της, δίνοντας περισσότερες επιλογές στους υποψήφιους πελάτες της και επιτρέποντάς της να είναι επίκαιρη.

Όμως οι ηλεκτρικές εκδόσεις των αυτοκινήτων της δεν θα σταματήσουν μόνο στα παραπάνω μοντέλα. Σύμφωνα με πληροφορίες από το βρετανικό Autocar, το 2025 θα υπάρξει και η Levante Folgore. Όπως δήλωσε στο συγκεκριμένο μέσο ο Davide Grasso, Διευθύνων Σύμβουλος της Maserati, είναι πολύ σημαντικό για την εταιρεία να υπάρξει μια τέτοια έκδοση και του συγκεκριμένου μοντέλου, το οποίο θα μπορεί να εκμεταλλευτεί τις τεχνολογικές δυνατότητες που δίνει η συνύπαρξη της εταιρείας εντός τού Ομίλου Stellantis.

Advertisement

Βάσει των ως τώρα πληροφοριών η νέα γενιά τής Levante θα βασίζεται σε μια αναβαθμισμένη εκδοχή της πλατφόρμας «Giorgio», την οποία χρησιμοποιεί η Alfa Romeo. Πάντως, ο Grasso δεν ξεκαθάρισε εάν η καινούργια γενιά τού SUV μοντέλου θα είναι αποκλειστικά αμιγώς ηλεκτρική ή αν θα διατίθεται και με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Advertisement

Ωστόσο, διευκρίνισε ότι η Levante Folgore θα έχει μικρότερη ιπποδύναμη συγκριτικά με αυτή της GranTurismo Folgore. Συγκεκριμένα, αναμένεται να αποδίδει 755 ίππους, έναντι των 761 ίππων του αμιγώς ηλεκτρικού Grand Tourer.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Maserati: Η γρήγορη φόρτιση κάνει κακό στη σπορ οδήγηση!
Τι κινητήρα θα έχει η νέα Maserati Quattroporte;
Ferrari, Bentley, Lamborghini, Maserati στα χέρια Ελλήνων το 2022