Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τι κινητήρα θα έχει η νέα Maserati Quattroporte;

Ελλάδα 5:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τι κινητήρα θα έχει η νέα Maserati Quattroporte;

ΝΕΑ

Τι κινητήρα θα έχει η νέα Maserati Quattroporte;

ΝΕΑ

Στη Maserati τα τελευταία χρόνια είναι πιο δημιουργικοί και παραγωγικοί, όπως αποδεικνύεται από τα νέα μοντέλα της.

Advertisement
Advertisement

Έπειτα από τις καινούργιες GranTurismo, MC20 και MC20 Cielo, η Maserati προετοιμάζει τα επόμενα μοντέλα της, τα οποία θα παρουσιάσει ως το 2025. Μεταξύ αυτών θα είναι και η νέα γενιά της Quattroporte, του πολυτελούς sedan επιδόσεων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, το καινούργιο μοντέλο θα έχει και τη λέξη «Folgore» («κεραυνός») στην ονομασία του. Στη νέα πρακτική τής Maserati αυτό σημαίνει ότι θα είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητη.

Advertisement
Advertisement

Η νέα Quattroporte θα παρουσιαστεί το 2024, όπως έχει γίνει γνωστό. Οι διαστάσεις της αναμένεται να είναι μικρότερες από αυτές του παρόντος μοντέλου (φωτογραφίες) το οποίο υπάρχει στην αγορά από το 2013, ως γενιά. Θα βασίζεται στη νέα πλατφόρμα που χρησιμοποιήθηκε για την καινούργια GranTurismo Folgore, κάτι που σημαίνει ότι (η Quattroporte) θα έχει κύκλωμα 800 Volt και τρεις ηλεκτροκινητήρες (σημ.: στην GranTurismo Folgore, αυτοί είναι ένας εμπρός και δύο στον πίσω άξονα).

Αναφορικά με τη συνδυαστική μέγιστη ισχύ τής καινούργιας Quattroporte αναμένεται να είναι περίπου στους 745 ίππους. Οι μπαταρίες θα έχουν ενεργειακή χωρητικότητα 92,5 kWh και θα μπορούν να φορτίσουν σε παροχή έως 270 kW. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η πλατφόρμα αυτή θα χρησιμοποιηθεί και για την αμιγώς ηλεκτροκίνητη Grecale η οποία αναμένεται να παρουσιαστεί το 2025.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επίσημο: Αυτή είναι η νέα Maserati GranTurismo
Το πρωτότυπο της Maserati Ghibli Spyder του 1968 (+video)
Εθεάθη η Maserati των 1.200 ίππων

 

Advertisement