Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΟΡΑ

Ferrari, Bentley, Lamborghini, Maserati στα χέρια Ελλήνων το 2022

Ελλάδα 5:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ferrari, Bentley, Lamborghini, Maserati στα χέρια Ελλήνων το 2022

ΑΓΟΡΑ

Ferrari, Bentley, Lamborghini, Maserati στα χέρια Ελλήνων το 2022

ΑΓΟΡΑ

Από Ferrari, Lamborghini μέχρι και Maserati πωλούνται πλέον στην Ελλάδα με τη ζήτηση να είναι αρκετά μεγάλη…

Advertisement
Advertisement

Μπορεί οι πωλήσεις των καινούριων αυτοκινήτων να είναι σταθερά… χαμηλές και οι τιμές να αυξάνουν μήνα με το μήνα, όμως το αγοραστικό κοινό δείχνει πως στρέφεται ακόμα και σε επιλογές μοντέλων που κοστίζουν μία περιουσία.

Σε γενικές γραμμές τα λεγόμενα premium αυτοκίνητα παρουσιάζουν άνοδο στο μερίδιο αγοράς, καθώς ο κόσμος που αγοράζει σκέφτεται πως η κίνηση που κάνει είναι πλέον επένδυση και η… χασούρα στη μεταπωλητική αξία θα είναι χαμηλή καθώς δεν υπάρχουν αυτοκίνητα.

Μέχρι πριν από λίγα χρόνια αρκετές μάρκες και ιδίως οι πολύ ακριβές είχαν εξαφανιστεί σχεδόν από το χάρτη ενώ ακόμα και οι ιδιοκτήτες δεν τα κυκλοφορούσαν για να μην προκαλούν. Πριν από 3-4 χρόνια τα πολύ ακριβά αυτοκίνητα άρχισαν και πάλι να βγαίνουν στους δρόμους ενώ όσο περνά ο καιρός όλο και περισσότερα βλέπουμε γύρω μας.

Advertisement
Advertisement

Καθαρόαιμα supercars & SUV

Κοιτάζοντας τις ταξινομήσεις των πολύ ακριβών αυτοκινήτων και μαρκών που δεν διαθέτουν μοντέλα… καθημερινά διαπιστώνουμε τα εξής. Αρχικά η Ferrari η οποία είχε να πουλήσει καινούριο μοντέλο πάνω από 10 χρόνια, ταξινόμησε πριμ από λίγες εβδομάδες μία SF90.

Αντίστοιχα η Lamborghini πούλησε τέσσερα αυτοκίνητα και συγκεκριμένα, δύο Aventador και δύο Urus. Από την πλευρά της η Bentley διέθεσε δύο Continental και δύο Bentayga ενώ τέλος αξιοσημείωτη η επανεμφάνιση της Maserati που μόνο με την Levante άγγιξε τις 13 ταξινομήσεις.

Υψηλή ζήτηση

Advertisement

Η ζήτηση για τέτοια αυτοκίνητα παραμένει υψηλή και μέχρι τέλος του έτους είναι σίγουρο πως ίσως δούμε και διπλασιασμό – αν υπάρχουν αυτοκίνητα – των μονάδων.

Πωλήσεις πολύ ακριβών μοντέλων*
Maserati Levante 13
Bentley Continental 2
Bentley Bentayga 2
Lamborghini Aventador 2
Lamborghini Urus 2
Ferrari SF90 1
*Ιανουάριος – Σεπτέμβριος 2022

Advertisement

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το ηχοσύστημα Naim στη Bentley κοστίζει όσο ένα μικρό αυτοκίνητο
Πόσο λέτε ότι κοστίζει το plexiglass στα φώτα του KTM X-BOW;
Σπεύσατε! Οι τιμές των αυτοκινήτων θα συνεχίσουν να ανεβαίνουν

Advertisement