Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η νέα Maserati GranTurismo Folgore στον δρόμο (+video)

Ελλάδα 1:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η νέα Maserati GranTurismo Folgore στον δρόμο (+video)

ΝΕΑ

Η νέα Maserati GranTurismo Folgore στον δρόμο (+video)

ΝΕΑ

Η πολυαναμενόμενη GranTurismo Folgore, το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Maserati, είναι σχεδόν έτοιμη όπως μπορούμε να δούμε.

Advertisement
Advertisement

Η παρουσίαση της GranTurismo Folgore έχει προγραμματιστεί για τις αρχές του 2023, ωστόσο το καινούργιο μοντέλο της Maserati έχει ολοκληρωθεί σχεδόν στο σύνολό του και η παρουσίασή του θα μπορούσε να γίνει και νωρίτερα από τον προκαθορισμένο χρόνο.

Η Maserati, δημοσίευσε στο διαδίκτυο ένα βίντεο από το καινούργιο μοντέλο της στο οποίο μπορούμε να δούμε το αμάξωμά του χωρίς καμουφλάζ, ωστόσο οι άνθρωποι της εταιρείας έχουν φροντίσει να κρύψουν κάποιες λεπτομέρειες του. Επίσης, στα πλάνα έχουμε τη δυνατότητα να διακρίνουμε στοιχεία από το εσωτερικό τού 2+2 θέσεων αμιγώς ηλεκτροκίνητου Gran Turismo οχήματος, όχι όμως και το ταμπλό του.

Advertisement
Advertisement

Από αυτό, εμφανίζεται μόνο το λογότυπο της ονομασίας του αυτοκινήτου «GranTurismo», το οποίο υπάρχει ενσωματωμένο σε κάποιο μέρος αυτού, πιθανόν εμπρός από τον συνοδηγό.

Το βίντεο κινηματογραφήθηκε στην Καλιφόρνια και σε αυτό βλέπουμε την κυρία Maria Conti, Υπεύθυνη Επικοινωνίας της Maserati και τον κ. Klaus Busse, επικεφαλής Σχεδιασμού αυτής, να υποδέχονται τον Sebastian Maniscalco, γνωστό Αμερικανό κωμικό ηθοποιό, με σκοπό να του προσφέρουν την ευκαιρία να δει από κοντά το αυτοκίνητο και να βιώσει την εμπειρία και τις επιδόσεις ενός αμιγώς ηλεκτροκίνητου GT οχήματος.

Advertisement

Στα πλάνα, μεταξύ άλλων, μπορούμε να δούμε την ονομασία «Folgore» στο πλάι του αυτοκινήτου και να ακούσουμε τον τεχνητά δημιουργημένο ήχο τής «εξάτμισης», ο οποίος παραπέμπει σε αυτόν ενός θερμικού που χρησιμοποιεί η Maserati.

Advertisement

Μεταξύ άλλων, μπορούμε να δούμε και την υποδοχή για τη φόρτιση των μπαταριών η οποία βρίσκεται πίσω αριστερά, ακριβώς πάνω από τον προφυλακτήρα.

Advertisement

 

Το αμάξωμα της GranTurismo Folgore μάς αφήνει να καταλάβουμε πώς θα είναι και αυτό της καινούργιας γενιάς μου μοντέλου στην έκδοσή του με το κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Η Maserati, δεν έχει ανακοινώσει ακόμα επίσημα πολλά τεχνικά στοιχεία για την αμιγώς ηλεκτρική GranTurismo. Οι λίγες πληροφορίες που έχει δημοσιεύσει αφορούν στο γεγονός ότι θα μπαταρίες 105 kWh, θα επιταχύνεται από τα 0-100 χλμ./ώρα σε 2,7 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα θα φτάνει τα 320 χλμ./ώρα.

Προς το παρόν, δεν υπάρχει κάποια επίσημη επιβεβαίωση για τη μέγιστη ισχύ της GranTurismo Folgore, ωστόσο η επικρατούσα φημολογία θέλει να διαθέτει τρεις ηλεκτροκινητήρες που θα έχουν μέγιστη συνδυαζόμενη ισχύ 1.200 ίππους. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Σταματάει η Maserati Ghibli το 2024
Το πρωτότυπο της Maserati Ghibli Spyder του 1968 (+video)
Η Maserati επιστρέφει στους αγώνες GT ​​με την MC20 GT2