Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Maserati: Η γρήγορη φόρτιση κάνει κακό στη σπορ οδήγηση!

Ελλάδα 5:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Maserati: Η γρήγορη φόρτιση κάνει κακό στη σπορ οδήγηση!

ΝΕΑ

Maserati: Η γρήγορη φόρτιση κάνει κακό στη σπορ οδήγηση!

ΝΕΑ

Όταν όλοι τρέχουν να προλάβουν τις εξελίξεις στην γρήγορη φόρτιση των ηλεκτρικών, η Maserati ακολουθεί τον δικό της δρόμο. Και έχει σοβαρούς λόγους να το κάνει.

Advertisement
Advertisement

Οι χρόνοι φόρτισης είναι μία κούρσα στην οποία έχουν επιδοθεί όλοι οι κατασκευαστές. Όμως στην Maserati σκέφτονται αρκετά διαφορετικά. Και το θέμα δεν φαίνεται να τους απασχολεί ιδιαίτερα.

Μάλιστα η ιταλική εταιρία ερευνά το ενδεχόμενο της κατάργησης της γρήγορης φόρτισης από τα ηλεκτρικά της μοντέλα, ώστε να εξοικονομήσει βάρος. Ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι θα αργούν να φορτίσουν.

Σε συνέντευξη στο βρετανικό Autocar, η επικεφαλής των ηλεκτροκίνητων μοντέλων της Maserati, Ana Paola Reginatto, είπε πως υπάρχει μία μεγάλη αντίφαση στα αυτοκίνητα που περνούν 60-70% του χρόνου τους ακίνητα να θέλουν να φορτίζουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

Advertisement
Advertisement

Η ίδια προτείνει μία λύση πιο αργών φορτίσεων με εναλλασσόμενο ρεύμα, ώστε να γίνει εξοικονόμηση βάρους και κόστους. Όπως είπε, αγοράζουμε αυτοκίνητα με βάση την αυτονομία, όταν μπορεί να χρειαστεί να κάνουμε ένα μεγάλο ταξίδι μόνο μία φορά τον χρόνο.

Όπως είπε, ξοδεύουμε τεράστια ποσά για να εξελίξουμε νέους γρήγορους on board φορτιστές, που επιβαρύνουν το αυτοκίνητο με επιπλέον 40 κιλά, τα οποία είναι αχρείαστα τις περισσότερες φορές.

Advertisement

Αν μία εταιρία όπως η Maserati απαλλαγεί από αυτό το “φορτίο” της ταχεία φόρτισης, τότε θα γλιτώσει αρκετό βάρος, ενώ θα μπορέσει να κατανείμει καλύτερα τις μάζες στα ηλεκτρικά της μοντέλα, ώστε να παραμείνουν κορυφαία σε οδηγικά χαρακτηριστικά.

Σίγουρα, η άποψη αυτή πηγαίνει κόντρα στο ρεύμα της εποχής. Έχει όμως βάση, ιδίως για τέτοιου τύπου αυτοκίνητα τα οποία κινούνται για μικρές αποστάσεις και δεν χρειάζεται να φορτίζουν κάθε τρεις και λίγο.

Advertisement

Η Maserati δείχνει τον δρόμο στους σπορ κατασκευαστές. Να δούμε ποιοι θα έχουν το σθένος να ακολουθήσουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ποιες είναι οι τιμές της Maserati Grecale στην Ελλάδα;
Bella Italia! Έρχεται cabrio έκδοση της Maserati GranTurismo
Επίσημο: Αυτή είναι η νέα Maserati GranTurismo