Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ο Βαγγέλης Αρβανιτάκης υπεύθυνος αεροδυναμικής της F1 Alfa Romeo

Ελλάδα 2:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο Βαγγέλης Αρβανιτάκης υπεύθυνος αεροδυναμικής της F1 Alfa Romeo

ΝΕΑ

Ο Βαγγέλης Αρβανιτάκης υπεύθυνος αεροδυναμικής της F1 Alfa Romeo

ΝΕΑ

Υπεύθυνος για την αεροδυναμική του μονοθεσίου της Alfa Romeo στην Formula 1 θα είναι φέτος ο Βαγγέλης Αρβανιτάκης. Κορυφαία θέση για τον Έλληνα αεροδυναμιστή.

Advertisement
Advertisement

Πολλοί είναι οι Έλληνες που διαπρέπουν στο εξωτερικό σε διάφορους κλάδους και μας κάνουν υπερήφανους κάτι που ισχύει και στον μαγικό κόσμο της Formula 1. Αρκετοί συμπατριώτες μας βάζουν το λιθαράκι τους στο κορυφαίο πρωτάθλημα του μηχανοκίνητου αθλητισμού με στόχο την τελειότητα.

Μεταξύ αυτών βρίσκεται και ο Βαγγέλης Αρβανιτάκης που πλέον διαθέτει μεγάλη εμπειρία στη Formula 1. Ξεκίνησε το 2009 από την Brawn GP, μία χρονιά που η εν λόγω ομάδα κατέκτησε το παγκόσμιο πρωτάθλημα Formula 1 με τον Τζένσον Μπάτον. Από τότε έχει εργαστεί στην Mercedes (μονοθέσιο του Μίκαελ Σουμάχερ), στη Ferrari και τα τελευταία χρόνια στην Alfa Romeo.

Ο Βαγγέλης Αρβανιτάκης ασχολείται με την αεροδυναμική και όπως αποδεικνύεται ο τρόπος που εργάζεται και φέρνει αποτελέσματα δεν περνούν απαρατήρητα.

Advertisement
Advertisement

Υψηλοί στόχοι για τον Έλληνα

Το 2022 ήταν υπεύθυνος αεροδυναμικής του πατώματος στο μονοθέσιο της Alfa Romeo, όμως από φέτος ο ρόλος του αναβαθμίζεται. Σε λίγες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθούν τα νέα του καθήκοντα, καθώς ο Έλληνας αεροδυναμιστής αναλαμβάνει υπεύθυνος αεροδυναμικής όλου του μονοθεσίου της Alfa Romeo.

Μία πολύ ψηλή θέση που λέει πολλά για τις ικανότητες του Βαγγέλη Αρβανιτάκη.

Advertisement

Η έδρα της ομάδας βρίσκεται στην Ελβετία. Εκεί εργάζεται ο Έλληνας αεροδυναμιστής που στόχο έχει, σε συνεργασία με όλη την ομάδα, να φέρει την Alfa Romeo όσο ψηλότερα μπορεί στο grid.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Εταιρεία- έκπληξη πρώτη σε πωλήσεις το Δεκέμβριο στην Ελλάδα
Πόση υπομονή να κάνεις για μια ρέπλικα;
Το πρώτο teaser για το supercar της Alfa Romeo (+video)

Advertisement