Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Συνεργασία Hyundai και Michelin για την ανάπτυξη νέων ελαστικών

Ελλάδα 20:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Συνεργασία Hyundai και Michelin για την ανάπτυξη νέων ελαστικών

ΝΕΑ

Συνεργασία Hyundai και Michelin για την ανάπτυξη νέων ελαστικών

ΝΕΑ

Ο Όμιλος Hyundai Motor και η Michelin υπέγραψαν νέο μνημόνιο συνεργασίας για καινοτόμες τεχνολογίες ελαστικών τα επόμενα τρία χρόνια. Η έρευνα είναι εστιασμένη στη διασφάλιση της απόδοσης των ελαστικών για την προσαρμογή της αύξησης του βάρους του οχήματος.

Advertisement
Advertisement

Η κοινή έρευνα θα επικεντρωθεί στην ανάπτυξη ελαστικών φιλικών προς το περιβάλλον, αυξάνοντας σημαντικά τη χρήση βιώσιμων υλικών

Ο Όμιλος Hyundai Motor ανακοίνωσε την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας (MoU) με τη Michelin,για την ανάπτυξη καλύτερων ελαστικών για premium ηλεκτρικά οχήματα (EV). Η τελετή υπογραφής πραγματοποιήθηκε στο Ερευνητικό Κέντρο Namyang του Ομίλου στη Νότια Κορέα, όπου παρευρέθηκαν οι κκ. Bong-soo Kim, Vice President και Head of Chassis Development Center του Hyundai Motor Group και Georges Levy, Executive Vice President of Automotive Original Equipment της Michelin.

Το νέο μνημόνιο συνεργασίας θα οδηγήσει στην ανάπτυξη ελαστικών επόμενης γενιάς που θα εξοπλιστούν με τις καθαρές, έξυπνες και βιώσιμες λύσεις κινητικότητας του Ομίλου. «Αυτή η συνεργασία με τη Michelin θα οδηγήσει σε πραγματικές καινοτομίες στην τεχνολογία των ελαστικών, ενισχύοντας τη θέση του Ομίλου Hyundai Motor ως ηγέτη στον κλάδο της έξυπνης μετακίνησης» δήλωσε ο αντιπρόεδρος κος Κim.

Advertisement
Advertisement

Η συμφωνία αποτελεί συνέχεια της πρώτης πενταετούς συνεργασίας που υπογράφηκε τον Νοέμβριο του 2017 για την από κοινού ανάπτυξη ενός ελαστικού αποκλειστικά για το Ιoniq 5 και τη διεξαγωγή πειραμάτων και μεθόδων ανάλυσης σχετικά με τα ελαστικά καθώς και την ανταλλαγή τεχνογνωσίας. Τα επόμενα τρία χρόνια, ο Όμιλος και η Michelin θα αναπτύξουν από κοινού τις ακόλουθες καινοτομίες: Φιλικά προς το περιβάλλον ελαστικά με αυξημένη χρήση φιλικών προς το περιβάλλον υλικών, ελαστικά για ηλεκτρικά οχήματα επόμενης γενιάς και ένα σύστημα παρακολούθησης ελαστικών σε πραγματικό χρόνο που θα βοηθήσει στην προώθηση της τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης.

Τα ελαστικά επόμενης γενιάς που προκύπτουν από τη συνεργασία θα χρησιμοποιηθούν στα μελλοντικά premium EV μοντέλα του Hyundai Motor Group. Αυτή η νέα τεχνολογία ελαστικών είναι κρίσιμης σημασίας για την κάλυψη των απαιτήσεων ανθεκτικότητας των ελαστικών καθώς και της οδηγικής απόδοσης.

Advertisement

Η Hyundai και η Michelin σχεδιάζουν επίσης να διεξάγουν κοινή έρευνα για να αναλύσουν τη φθορά των ελαστικών, το φορτίο των ελαστικών και την τριβή του δρόμου πέρα ​​από τα υπάρχοντα πρότυπα θερμοκρασίας και πίεσης αέρα των ελαστικών. Τα νέα ελαστικά αναμένεται επίσης να βελτιώσουν σημαντικά την οδηγική άνεση των οδηγών, μειώνοντας τους κραδασμούς και τον θόρυβο που δημιουργούνται από τα EV σε υψηλές ταχύτητες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Όλα όσα γνωρίζουμε για το νέο Hyundai Kona
Περιορισμένες οι επιλογές για λάστιχα στα ηλεκτρικά
Η Michelin λανσάρει τη νέα γκάμα ελαστικών ποδηλάτων Michelin Power Cup

Advertisement