Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Μετά το Ioniq 6, τι άλλο περιμένουμε από τη Hyundai;

Ελλάδα 19:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μετά το Ioniq 6, τι άλλο περιμένουμε από τη Hyundai;

Mobility

Μετά το Ioniq 6, τι άλλο περιμένουμε από τη Hyundai;

Mobility

Η πρόσφατη παρουσίαση του Ioniq 6, προφανώς έχει «ανοίξει την όρεξη» στους φίλους της Κορεάτικης μάρκας αλλά και στην ίδια τη Hyundai που μπορεί να έχει αρκετές εκπλήξεις για το μέλλον.

Advertisement
Advertisement

Πολλές και ενδιαφέρουσες είναι οι εναλλακτικές που μπορεί να προτείνει στο μέλλον η Hyundai, βασιζόμενη στο Ioniq 6 που παρουσιάστηκε πριν λίγες μέρες.

Μετά την πλήρη αποκάλυψη του Hyundai Ioniq 6, η κορεάτικη αυτοκινητοβιομηχανία άφησε να «αιωρείται», η διάθεσή της να παρουσιάσει δύο μάλλον ενδιαφέρουσες εναλλακτικές που θα βασίζονται σε αυτό. Πρόκειται για μια έκδοση με αμάξωμα shooting brake και μια εκδοχή που θα έχει την υπογραφή του περίφημου πια τμήματος «Ν» και φυσικά θα εστιάζει στην οδηγική ικανοποίηση και τις κορυφαίες επιδόσεις σε δρόμο και πίστα.

Advertisement
Advertisement

Σε συνέντευξή του με αφορμή την παρουσίαση του Ιoniq 6, ο επικεφαλής του τμήματος σχεδιασμού της Hyundai, SangYup Lee, ανέφερε πως με βάση την τεχνολογία του νέου μοντέλου, «μπορούμε να φτιάξουμε ένα εξαιρετικά όμορφο hatchback ή ακόμα και ένα shooting brake». Αυτό φυσικά παραπέμπει στη διάθεση της εταιρείας να μας παρουσιάσει κι άλλες προτάσεις με πιο σπορ προσανατολισμό τουλάχιστον σε ότι έχει να κάνει με την εμφάνιση του αυτοκινήτου, κάτι που θυμίζει τη σχεδιαστική λογική που είδαμε και από τη Mercedes με την ανάλογη έκδοση της CLA.

Ο SangYup Lee ανέφερε επίσης πως το Ioniq 6 είναι εξαιρετική βάση για να δούμε στο μέλλον ένα «μοντέλο εξαιρετικής απόδοσης», κάτι που ακούγεται ως ευθεία αναφορά σε μια πιθανή έκδοση Ν. Με δεδομένο το ότι η Κορεάτικη εταιρεία έχει στη διάθεσή της ένα πολύ δυναμικό σύνολο μπαταρίας-ηλεκτροκινητήρα με 585 ίππους (στο Kia EV6 GT), δεν θα μας κάνει εντύπωση να δούμε τη σχετική «παντρειά» για το δυναμικό Ioniq 6 στο άμεσο μέλλον.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επίσημο: Αυτό είναι το Hyundai Ioniq 6
To Hyundai Staria πάει… παντού (video)
Hyundai: Το Tucson στην κορυφή των SUVs στην Ευρώπη

Advertisement