Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποιο νέο Suzuki θα είναι το πρωτότυπο eVX;

Ελλάδα 6:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιο νέο Suzuki θα είναι το πρωτότυπο eVX;

ΝΕΑ

Ποιο νέο Suzuki θα είναι το πρωτότυπο eVX;

ΝΕΑ

Στις αρχές της χρονιάς η Suzuki παρουσίασε το eVX, ένα πρωτότυπο το οποίο θα αποδειχτεί πολύ σημαντικό για την εταιρεία.

Advertisement
Advertisement

Τι θα είναι αυτό και τι θα αντιπροσωπεύει για τη Suzuki; Θα είναι ένα καινούργιο μοντέλο ή απλά πρόκειται για ακόμα ένα πρωτότυπο το οποίο είναι μια αισθητική και τεχνολογική άσκηση;

Από τη στιγμή που ανακοινώθηκε η αναβάθμιση της συνεργασίας της εταιρείας με την Toyota ήταν δεδομένο ότι αυτή θα αφορούσε και στην ηλεκτροκίνηση. Το eVX έδειξε τη μορφή που θα έχει το πρώτο μοντέλο αυτής της τεχνολογίας κίνησης της Suzuki.

Η παρουσίαση του πρωτότυπου στις αρχές της χρονιάς που διανύουμε ήταν η πρώτη ένδειξη. Επρόκειτο για ένα SUV όχημα το οποίο θα μπορούσε είτε να είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό νέο μοντέλο το οποίο θα προστεθεί στην γκάμα της, ή η αντίστοιχη έκδοση ενός από τα ήδη υπάρχοντα σε αυτή.

Advertisement
Advertisement

Στη δεύτερη περίπτωση, το ερώτημα είναι ποιο θα είναι αυτό. Το Vitara ή το S-Cross; Όταν η Suzuki παρουσίασε το eVX ανακοίνωσε ότι το μήκος του είναι 4.300 χλστμ., το πλάτος του 1.800 χλστμ. και το ύψος του φτάνει τα 1.600 χλστμ.

Οι συγκεκριμένες διαστάσεις είναι παραπλήσιες του S-Cross, συνεπώς η άμεση σκέψη είναι (το eVX) να πρόκειται για την αμιγώς ηλεκτρική έκδοσή του.  Όμως, τα στελέχη της Suzuki δεν το διευκρινίζουν, αντιθέτως αναφέρουν και το ενδεχόμενο να πρόκειται και για την αντίστοιχη του Vitara (το οποίο είναι μικρότερο σε διαστάσεις από αυτές του πρωτότυπου.

Advertisement

Πάντως, η εταιρεία θα παρουσιάσει στις 25 Οκτωβρίου το πρωτότυπο με την ανασχεδιασμένη μορφή του αμαξώματός του. Με την ευκαιρία, ο Θεόφιλους Τσιν, γνωστότερος με το ψευδώνυμο «Theottle» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δημιούργησε ψηφιακά εικόνες για το πώς θα μπορούσε να είναι.

Advertisement

Σε αυτές, μπορούμε να δούμε ότι οι θόλοι είναι πιο μεγάλοι και πιο έντονα διαμορφωμένοι και καλύπτονται από προστατευτικό πλαστικό. Έντονη όψη έχουν και οι προφυλακτήρες του.

Τα φωτιστικά σώματα, εμπρός και πίσω, είναι LED και λεπτά, δίνοντας μια χαρακτηριστική όψη. Άλλα στοιχεία από τις εικόνες που δημιούργησε ο σχεδιαστής είναι οι τροχοί, οι πιο λεπτοί και μεγαλύτερης διάστασης εξωτερικοί καθρέφτες, η διχρωμία στο αμάξωμα και οι ασημένιας απόχρωσης προστατευτικές ποδιές εμπρός και πίσω, όπως και στο πλάι.

Σύμφωνα με τη Suzuki, το μοντέλο παραγωγής που θα προκύψει από το eVX θα παρουσιαστεί εντός του 2025 και πιθανότατα θα είναι τετρακίνητο.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Suzuki S-CROSS: Πρακτικότητα και τεχνολογία Hybrid SUV στο maximum
Ποια σημαντική επέτειο γιόρτασε η Suzuki;
Το Suzuki Jimny θέλει να γίνει και Ford Bronco