Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δείτε τι θα παρουσιάσει η Suzuki στο Τόκιο

Ελλάδα 14:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δείτε τι θα παρουσιάσει η Suzuki στο Τόκιο

ΝΕΑ

Δείτε τι θα παρουσιάσει η Suzuki στο Τόκιο

ΝΕΑ

Η ημερομηνία διεξαγωγής της Έκθεσης Αυτοκινήτου του Τόκιου πλησιάζει και η Suzuki Motor Corporation ανακοίνωσε τα νέα μοντέλα που θα παρουσιάσει σε αυτή.

Advertisement
Advertisement

Η Japan Mobility Show 2023, όπως ονομάζεται η έκθεση αυτοκινήτου της ιαπωνικής πρωτεύουσας, θα διεξαχθεί από τις 26 Οκτωβρίου ως τις 6 Νοεμβρίου.

Η Suzuki ανακοίνωσε ότι θα συμμετέχει σε αυτή και θα παρουσιάσει πέντε καινούργια πρωτότυπα στα οποία θα βασιστούν τα νέα μοντέλα της που θα προορίζονται τόσο για την ευρωπαϊκή όσο και για την εγχώρια αγορά.

Αυτό που έχει περισσότερο ενδιαφέρον για εμάς είναι η νέα γενιά του Swift, το οποίο θα υπάρχει ως πρωτότυπο στο περίπτερό της. Τα στελέχη της Suzuki δηλώνουν ότι το μοντέλο θα διατηρήσει τον ευχάριστο στην οδήγηση χαρακτήρα του, όπως και το σχήμα του αμαξώματος με το οποίο το γνωρίζουμε.

Advertisement
Advertisement

Ωστόσο, το σημαντικότερο πρωτότυπο είναι το αμιγώς ηλεκτροκίνητο eVX (αρχική φωτογραφία), από το οποίο θα προέλθει το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο παραγωγής της το οποίο θα κατασκευαστεί με τη φιλοσοφία του παγκόσμιου αυτοκινήτου.

Στις αρχές του 2023 η Suzuki είχε αποκαλύψει στην Ινδία μόνο το αμάξωμά του, ενώ τώρα θα δείξει και το εσωτερικό του. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι το μήκος του eVX θα είναι 4.300 χλστμ., το πλάτος 1.800 χλστμ. και το ύψος του 1.600 χλστμ. Θα είναι τετρακίνητο (δύο ηλεκτροκινητήρες) και θα έχει μέγιστη  θεωρητική αυτονομία 500 χλμ.

Εκτός από αυτά τα δύο, η Suzuki θα παρουσιάσει και νέα μοντέλα τα οποία προορίζονται για την ιαπωνική αγορά. Αυτά έχουν την αισθητική και τη μορφή αμαξώματος που είναι αρεστή και χρηστική, αντιστοίχως, για τους αγοραστές αυτών των οχημάτων στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Advertisement

Το eWX (επάνω) είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό πρωτότυπο mini βαν μικρών διαστάσεων το οποίο έχει ως στόχο την πρακτικότητα στη μετακίνηση των επιβατών του. Σύμφωνα με τη Suzuki, το μήκος του είναι 3.395 χλστμ., το πλάτος του 1.475 χλστμ. και το ύψος του φτάνει τα 1.620 χλστμ.

Advertisement

Εκτός αυτών, η ιαπωνική εταιρεία θα παρουσιάσει και δύο εκδοχές του Spacia, ενός πρωτότυπου το οποίο θα προσφέρει ευρυχωρία. Τα Spacia και Spacia Custom δημιουργήθηκαν για να κάνουν την «καθημερινή ζωή πιο διασκεδαστική, βολική και άνετη», όπως ανακοίνωσε η Suzuki.

Τέλος, η εταιρεία θα ανακοινώσει το πρόγραμμά της το οποίο αφορά στις τεχνολογίες και τις λύσεις που θα αναπτύξει για την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και τις βιώσιμες πηγές ενέργειας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επίσημα στο Τόκιο το νέο Suzuki Swift
Δοκιμή: Suzuki Swace Hybrid
Δεν αργεί η «all-around» έκδοση της Suzuki V-Strom 800

Advertisement