Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επίσημα στο Τόκιο το νέο Suzuki Swift

Ελλάδα 15:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημα στο Τόκιο το νέο Suzuki Swift

ΝΕΑ

Επίσημα στο Τόκιο το νέο Suzuki Swift

ΝΕΑ

Η ιαπωνική εταιρία θα παρουσιάσει στη φετινή Japan Mobility τον πρωτότυπο της νέας γενιάς Swift που θα κυκλοφορήσει και στην Ευρώπη μέσα στο 2024.

Advertisement
Advertisement

Στις πρώτες εικόνες μπορούμε να δούμε πως το νέο Swift διατηρεί τη σχεδιαστική φόρμα του τωρινού μοντέλου.

Έχει εκσυγχρονισθεί στα σημεία και διατηρεί τη μεγάλη μάσκα με τους όμορφους προβολείς που συμβάλλουν σε μία πιο δυναμική εικόνα.

Μία σημαντική αλλαγή είναι η μεταφορά των λαβών των πίσω θυρών στη φυσιολογική τους θέση. Στην πινακίδα αναγράφεται πως το Swift είναι ένα concept που ωστόσο μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι θα διαφέρει ελάχιστα από την έκδοση παραγωγής.

Advertisement
Advertisement

Στο εσωτερικό υπάρχει μία μεγάλη οθόνη αφής, ενώ λογικά ο αναλογικός πίνακας οργάνων (που αρέσει πολύ στους Ιάπωνες) λογικά θα αντικατασταθεί από έναν ψηφιακό (τουλάχιστον στις πλούσιες εκδόσεις) συνάδοντας με τα ευρωπαϊκά γούστα.

Σχετικά με τους κινητήρες, δεν έχουμε ακόμη συγκεκριμένες λεπτομέρειες για την κατηγορία τους. Είναι πολύ πιθανό να δούμε τους ήδη υπάρχοντες κινητήρες να παραμένουν, αλλά με αναβαθμίσεις στην απόδοσή τους, την κατανάλωση και τις εκπομπές τους.

Advertisement

Στο τρέχον μοντέλο, έχουμε έναν τετρακύλινδρο 1.200 κ.εκ. με 12 V υβριδική υποστήριξη, παράγοντας 83 ίππους. Ενώ, ο μεγαλύτερος 1.400 κ.εκ. του Swift Sport, με 48 V υβριδική υποστήριξη, δίνει έως και 129 ίππους.

Advertisement

Όσο για μία ηλεκτρική έκδοση αυτή ακούγεται απίθανη με το αμάξωμα του Swift, αφού η λογική λέει ότι αν η Suzuki λανσάρει ένα EV θα είναι ένα εντελώς νέο μοντέλο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Suzuki Swace Hybrid
Δεν αργεί η «all-around» έκδοση της Suzuki V-Strom 800
Πώς θα ήταν ένα υβρίδιο Suzuki Jimny και Toyota Land Cruiser;