Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποιες αλλαγές έχει το Lexus UX 300e;

Ελλάδα 3:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποιες αλλαγές έχει το Lexus UX 300e;

ΝΕΑ

Ποιες αλλαγές έχει το Lexus UX 300e;

ΝΕΑ

H Lexus ανανέωσε και αναβάθμισε το UX, το οποίο παρουσιάστηκε το 2018 και έχει έρθει η ώρα για να βελτιωθεί ώστε να παραμείνει εμπορικά επίκαιρο.

Advertisement
Advertisement

Περίπου πέντε χρόνια έπειτα από την έναρξη της διάθεσής του στην παγκόσμια αγορά, το UX, το προσιτότερο crossover/SUV μοντέλο τής Lexus, έχει καθιερωθεί. Επιπλέον, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώνει η εταιρεία, είναι το πιο δημοφιλές από τα υπόλοιπα της γκάμας της στην Ευρώπη, καθώς οι πωλήσεις του καλύπτουν το 25% των συνολικών.

Οι αλλαγές στο εξωτερικό του είναι μικρές, σε σχέση με πριν, και αφορούν κυρίως στην τεχνική βαφής του αμαξώματος την οποία στη Lexus ονομάζουν «sonic paint technology», η οποία το κάνει να φαίνεται πιο έντονο και πιο πολυτελές. Μάλιστα, το ανανεωμένο μοντέλο διατίθεται και με ένα νέο χρώμα το οποίο ονομάζουν «Sonic Platinum».

Advertisement
Advertisement

Στο εσωτερικό του το ανανεωμένο UX διαθέτει καλύτερης ποιότητας υλικά και συνθετικό δέρμα. Οι ραφές είναι δημιουργημένες με την παραδοσιακή ιαπωνική τεχνοτροπία η οποία ονομάζεται «Sashiko». Ωστόσο, η ουσιαστικότερη αλλαγή είναι η τοποθέτηση μεγαλύτερης οθόνης 8,0 ιντσών και 12,0 ιντσών, αντίστοιχα, αναλόγως του επιπέδου εξοπλισμού και αναβαθμισμένο σύστημα infotainment με σύστημα πλοήγησης στο «cloud» τής Lexus.

Πέραν αυτών, ο κινηματικός μηχανικισμός για το άνοιγμα και κλείσιμο των θυρών επιτρέπει την πιο ομαλή κίνησή τους σε σχέση με πριν. Πλέον, η κορυφαία εξοπλιστική έκδοση «F-Sport» διαθέτει στάνταρ την ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση «Adaptive Variable Suspension» η οποία έχει αμορτισέρ ρυθμιζόμενης σκληρότητας και πιο σπορτίφ ρυθμίσεις συγκριτικά με τις υπόλοιπες εκδόσεις του μοντέλου.

Advertisement

Πάντως, η πιο ουσιαστική αλλαγή αφορά στο UX 300e, δηλαδή στην αμιγώς ηλεκτρική εκδοχή του. Αυτή, διαθέτει πλέον μπαταρίες ενεργειακής χωρητικότητας 72,8 kWh (έναντι των 54,3 kW μέχρι τώρα) η οποία αυξάνει κατά περισσότερο από 40% τη μέγιστη θεωρητική αυτονομία, η οποία τώρα φτάνει τα 450 χλμ.

Advertisement

Τέλος, σύμφωνα με τη Lexus, η ανανέωση του UX 300e δεν διαφοροποίησε τα δεδομένα της απόδοσής του ή των επιδόσεών του. Θυμίζουμε ότι η μέγιστη ισχύς του φτάνει τους 204 ίππους, η μέγιστη ροπή του τα 300 Nm. Για την επιτάχυνση από τα 0-100 χλμ./ώρα χρειάζεται 7,5 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητά του περιορίζεται στα 160 χλμ./ώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η μάσκα του νέου Lexus LX κόβει την ανάσα (video)
Τι κινητήρα θα έχει ο διάδοχος του θρυλικού Lexus LFA;
Ηλεκτρικό το μέλλον για τα Toyota MR2 και Lexus LFA