Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέο Lexus UX: Φέρνει πιο κοντά το αύριο…

Ελλάδα 13:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Νέο Lexus UX: Φέρνει πιο κοντά το αύριο…

ΝΕΑ

Νέο Lexus UX: Φέρνει πιο κοντά το αύριο…

ΝΕΑ

Η Lexus αναβαθμίζει το αυτοφορτιζόμενο Hybrid Electric UX 250h. Με περισσότερες art στιλιστικές αναφορές, βελτιωμένα συστήματα πολυμέσων αλλά και συνδεσιμότητα όπως επίσης και μία σπορ νέα έκδοση, την F SPORT Design.

Advertisement
Advertisement

Το μικρότερο SUV της Lexus ανανεώθηκε ελαφρώς με τους Ιάπωνες να εστιάζουν περισσότερο στην ουσία του πράγματος. Το compact SUV γίνεται ακόμη πιο σύγχρονο με hi-tech παρεμβάσεις και ενίσχυση στο υπάρχον πλαίσιο.

Για την αναβάθμιση της Οδηγικής Υπογραφής ‘Lexus Driving Signature’, τα θεμελιώδη συστατικά του UX έχουν ραφιναριστεί προς όφελος της οδηγικής άνεσης και της δυναμικής συμπεριφοράς. Η ακαμψία του αμαξώματος έχει αυξηθεί περαιτέρω. Το εκλεπτυσμένο SUV της Lexus είναι πιο δεμένο στο θέμα του πλαισίου με τους Ιάπωνες τεχνικούς να παρεμβαίνουν σε 20 σημεία ενισχύοντας το και αναβαθμίζοντας έτσι τη συμπεριφορά του αυτοκινήτου στο δρόμο.

Αντίστοιχα εξέλιξαν την ανάρτηση του UX έτσι ώστε να βελτιωθεί η ισορροπία ανάμεσα σε άνεση και κράτημα, εστιάζοντας μάλιστα στην έκδοση UX Sport. Τα διαπιστευτήρια SUV του UX 250h ενισχύονται με την επιλογή του ηλεκτρονικού συστήματος τετρακίνησης E-Four της Lexus.

Advertisement
Advertisement

Ο νέος εξωτερικός χρωματισμός Sonic Platinum δημιουργεί πρόσθετη λάμψη και μεγαλύτερο βάθος χρώματος στο αμάξωμα. Η ανανεωμένη γκάμα προσφέρει επίσης μεγαλύτερη ποικιλία τόνων, με έξι διαθέσιμα χρώματα σε συνδυασμό με μαύρη οροφή για τη δημιουργία αντίθεσης στα μοντέλα F SPORT και F SPORT Design. Στο εσωτερικό προαιρετικά διατίθεται η νέα χρωματική επιλογή Hazel για όλες τις εκδόσεις ταπετσαρίας (με εξαίρεση την έκδοση F SPORT). Η διάτρητη δερμάτινη ταπετσαρία εντυπωσιάζει με μία φρέσκια εμφάνιση με νέο εφέ πλισέ Kagome, εμπνευσμένη από την παραδοσιακή Ιαπωνική τεχνική πλέξης των καλαθιών. Η ταπετσαρία από συνθετικό δέρμα υιοθετεί ένα νέο μοτίβο κεντήματος Sashiko.

Το UX 250h επιτυγχάνει εξαιρετική απόδοση και ραφιναρισμένες επιδόσεις με την τέταρτη γενιά της αυτοφορτιζόμενης υβριδικής ηλεκτρικής τεχνολογίας Lexus, με την ισχύ να ανέρχεται στους 184 ίππους/135kW. Η μονάδα ξεχωρίζει για την εξαιρετική θερμική απόδοση 40%, η οποία συμβάλλει στην εξασφάλιση ελάχιστης κατανάλωσης καυσίμου και χαμηλών εκπομπών CO2.

Advertisement

Η νέα τεχνολογία αναγνώρισης φωνής του συστήματος πολυμέσων περιλαμβάνει την επιλογή χρήσης του ενσωματωμένου “Hey Lexus”. Ο ψηφιακός βοηθός διευκολύνει τη χρήση των φωνητικών εντολών για την πραγματοποίηση τηλεφωνικών κλήσεων, τον έλεγχο του ηχοσυστήματος, τις ρυθμίσεις του κλιματισμού και την αναζήτηση στο διαδίκτυο.

Advertisement

Η ενσωμάτωση smartphone μέσω Apple CarPlay (ασύρματη σύνδεση) ή Android Auto (ενσύρματη σύνδεση) παρέχεται στάνταρ. Ως πιστοί ακόλουθοι της φιλοσοφίας Omotenashi της Lexus, της Ιαπωνικής τέχνης της φιλοξενίας, οι ιδιοκτήτες θα μπορούν να χρησιμοποιούν την εφαρμογή Lexus Link για smartphone για να κλειδώνουν ή να ξεκλειδώνουν τις πόρτες ή να χειρίζονται το σύστημα κλιματισμού από απόσταση.

Το ανανεωμένο UX επωφελείται επίσης από το νέο σύστημα πολυμέσων MM21 της Lexus, που προσφέρει ταχύτερη απόκριση, πιο διαισθητική, ανθρωποκεντρική λειτουργία και βελτιωμένη λειτουργικότητα. Η οθόνη αφής έχει διάσταση 12,3″ ή 8″. Η κεντρική κονσόλα φιλοξενεί τώρα τα χειριστήρια για τα θερμαινόμενα εμπρός καθίσματα, ενώ διαθέτει επίσης έναν φωτιζόμενο δίσκο μπροστά από τον πίνακα ελέγχου του κλιματισμού, με χώρο που μπορεί να τοποθετηθεί ένα μεγάλο smartphone.

Advertisement

Η χρηστικότητα και η λειτουργικότητα έχουν αναβαθμιστεί χάρη στη βελτιστοποιημένη διάταξη των διακοπτών. Η σημαντικά αυξημένη υπολογιστική ισχύς σημαίνει ότι η απόκριση στις εντολές είναι τώρα ταχύτερη, ενώ η «πάντα συνδεδεμένη» υπηρεσία πλοήγησης που βασίζεται σε cloud περιλαμβάνεται στο βασικό εξοπλισμό, παρέχοντας πρόσβαση σε πληροφορίες οδικής κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο για ευκολότερο σχεδιασμό του ταξιδιού.

Η υλοποίηση του Lexus Safety System +2.5 καθιστά το νέο UX ασφαλέστερο από ποτέ. Αυτό το κορυφαίο σύστημα προειδοποιεί για κινδύνους και παρεμβαίνει όπου είναι απαραίτητο για την αποφυγή συγκρούσεων. Το Dynamic Radar Cruise Control υιοθετεί το Curve Speed Reduction, το οποίο προσαρμόζει αυτόματα την ταχύτητα του οχήματος σε συνάρτηση με την ακτίνα μιας στροφής στο δρόμο.

Νέα σπορ έκδοση: Lexus F SPORT Design

Η παρουσία στο δρόμο ενισχύεται με την εντυπωσιακή μάσκα της Lexus, σε μαύρο χρώμα με jet black περίγραμμα για το κάτω τμήμα που αναδεικνύει τη στιβαρότητα του αυτοκινήτου. Το ίδιο μοτίβο εμφανίζεται στο περίγραμμα των προβολέων ομίχλης και στα φλας στον εμπρός προφυλακτήρα.

Η νέα έκδοση διαθέτει ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών F Sport με Run Flat ελαστικά, ενώ συνοδεύεται και από φιμέ τζάμια και φώτα στροφής. Άλλες σχεδιαστικές πινελιές περιλαμβάνουν ταπετσαρία από συνθετικό δέρμα, θερμαινόμενα εμπρός καθίσματα, αυτόματο σύστημα ελέγχου κλιματισμού δύο ζωνών, έξυπνη είσοδο, κάμερα οπισθοπορείας, ασύρματη φόρτιση κινητού, αυτόματους υαλοκαθαριστήρες, χρωμιωμένες ράγες οροφής και μαύρες διακοσμητικές γραμμές στους θόλους των τροχών.

Το ανανεωμένο UX F SPORT περιλαμβάνει προσαρμοζόμενη μεταβλητή ανάρτηση (Adaptive Variable Suspension) και υψηλής απόδοσης αντιστρεπτικές δοκούς, μπροστά και πίσω, στάνταρ. Αυτά συμβάλλουν στην πιο σαφή οδική συμπεριφορά του μοντέλου και απόκριση του πλαισίου και στην πιο ομαλή ποιότητα κύλισης σε όλων των ειδών τα οδοστρώματα. Το σύστημα ελέγχου της ανάρτησης AVS έχει ρυθμιστεί για μία πιο απρόσκοπτη μετάβαση σε μεγαλύτερη δύναμη απόσβεσης όταν οι συνθήκες το απαιτούν.

Η αίσθηση του τιμονιού έχει βελτιωθεί με μια νέα άκαμπτη άρθρωση μεταξύ της κορυφής κρεμαγιέρας και των συνδέσμων διεύθυνσης. Η δύναμη απόσβεσης των αμορτισέρ έχει ρυθμιστεί κατάλληλα για βέλτιστη απόδοση. Ο θάλαμος περιστοιχίζεται από ηχοσύστημα Mark Levinson 13 ηχείων και ολοκληρώνεται με τη νέα μεγάλη οθόνη αφής 12,3’’.

Το νέο Lexus UX ανεβάζει τον πήχη των προσδοκιών ακόμη ψηλότερα, αφού έχει τις πιο πειστικές απαντήσεις σε όλα τα φλέγοντα θέματα των καιρών, όπως είναι η απόλυτη ποιότητα, η μέγιστη ασφάλεια, η χαμηλή κατανάλωση καυσίμου αλλά και οι χαμηλές εκπομπές CO2.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επίσημο: Αυτό είναι το νέο Lexus RX! (+video)
Lexus: Ηλεκτρική επίθεση με Έλληνα επικεφαλής
Lexus RZ 450e: Το ηλεκτρικό μέλλον…σήμερα!